自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

yeeyeeyeah 發表於 17-12-15 11:37
咁樣算小量垃圾? 完全唔明白,你搬走做乜唔順手掉埋啲垃圾,你當業主真係執垃圾? 當日留得垃圾比業主執, ...

咁都100 呎?
之前張圖見到好似油到一達達黃色⋯ 唔知係相問題定點

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

業主咬你6000按金係大貪左,不過一開始你咁麻煩搞咁多野,業主先明玩野。我租屋咁耐次次都係自己換大門鎖,走時會成套比番佢,有幾多條我就全部比哂佢,唔會留。每次租完所有垃圾,即使一張紙巾都唔會留低,同埋自己做簡單清潔先去

so far咁多年未有業主走時留難我地,人地亦無投訴同扣按。

如果你租前見到佢話包電器,無用你要出聲,掉前一定要得到人地同意。老實你淨係一個狗籠都唔算少野啦,唔好咩都怪人,都要諗下自己有冇野做錯

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

清潔番間屋及扔垃圾的確係租客的責任,佢交俾你時是清潔同冇垃圾的。

完约要你俾錢油係佢唔啱。

下次唔想业主入,換鎖芯啦,走時成套匙俾番佢,反正你留低都冇用。

子爵府

Poyau 發表於 17-12-15 15:01
業主有無扣 你call消防 爆房門 維修錢?

根據上個POST, 樓主住住下開唔大門鎖就即刻CALL消防爆門, 之後CALL業主俾維修門錢 , 之後租屋又開左個POST鬧地產經紀, 睇黎樓主自己本身性格都係有問題

租屋維修[color=rgb(102, 102, 102) !important][複製鏈接]

gaga009525

複式洋房

國民生產總值:117

租左間村屋 住左唔夠幾個月就發現間屋啲野乜都好易壞 大門門鎖 無一日度門係關得埋既 抽氣扇壞既 牆身滲水 無冷氣 最近埋房門門鎖都壞埋 反鎖左 要嘟消防先開到鎖
呢啲壞既野 係業主俾錢搞定租客俾錢呢?!

伯爵府

本想講叫你同業主傾下和解, 但上小額錢債都好, 大家講論點, 看官判, 大家心服.

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

tahnee 發表於 17-12-15 16:13
根據上個POST, 樓主住住下開唔大門鎖就即刻CALL消防爆門, 之後CALL業主俾維修門錢 , 之後租屋又開左個POST ...

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

掉垃圾仲有坐底千零蚊嘅政府landfill charge 要俾,搬運工預佢兩人嚟一轉都一千蚊一工,三千一蚊差不多啦

其實你5500蚊一個月租,仲可以喺邊度搵啊?

大宅

根據上個POST, 樓主住住下開唔大門鎖就即刻CALL消防爆門, 之後CALL業主俾維修門錢 , 之後租屋又開左個POST ...

反鎖左道門又無即時危險call消防

寶石宮

2023年兔年勳章

cherrie221 發表於 17-12-15 18:00
反鎖左道門又無即時危險call消防

仲要係 房門

大宅

回覆樓主:

你留住條鎖匙都真係令人費解,呢點相信好難令任何一個人會企喺你嗰邊。。。

男爵府

caterpillarbean 發表於 17-12-16 00:24
你留住條鎖匙都真係令人費解,呢點相信好難令任何一個人會企喺你嗰邊。。。
...

佢強調條匙係佢自己比錢配,不是業主比佢,所以不用還匙諗極都唔明係咩邏輯

別墅

回覆樓主

嘩 樓主先係極品

禁止訪問

琥珀宮

gaga009525 發表於 17-12-14 23:34
早前入左紙小額,今日業主同地產同時搵我,業主就突然問我之前2000幾蚊電費交左未,仲要係9月既數,咁我緊 ...

現金交租,你唔要求拎收據,自己蝕底。

若真係上庭話你欠租,你贏面好低!

雖然鎖係你換,但明明條key 無用都唔肯比業主,損人不利己,又留低野比人執手尾,攪到同業主無得傾,有d自己攞黎

象牙宮

2024年龍年勳章

哇……係呢位極品……記得佢。

大宅

yeeyeeyeah 發表於 17-12-16 13:45
佢強調條匙係佢自己比錢配,不是業主比佢,所以不用還匙諗極都唔明係咩邏輯
...

都唔明就算係樓主自己俾錢配又點?嗰10多塊錢既事,自己又唔會再租嗰度,留住條匙都唔知做咩,我係業主都嬲爆拉

複式洋房

caterpillarbean 發表於 17-12-16 00:24
...

唔係留著條鎖匙 條匙係我地自己俾錢配 原裝個條已經俾返佢啦 佢失憶忘記就黎話我地無交匙

點解俾左錢買既野要俾人? 原裝佢一早拎返 我唔知佢咩思維

禁止訪問

複式洋房

cinda72. 發表於 17-12-16 14:34
唔係搵開鎖佬而係搵消防員
樓主極品到一個極限,
租樓比佢既先慘

了解清楚先 個陣已經半夜12點 仲邊有開鎖未關門 個度山卡啦 唔搵消防搵咩先出到黎呀?

複式洋房

cinda72. 發表於 17-12-16 21:40
你係有責任交晒架!

咁佢都要著數 叫租客俾錢配匙 交俾佢 唔洗錢就交俾下一手

首頁

尾頁

跳至