興趣嗜好

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

話說一直都想換手機,所以一直都有留意 手機, 無論三星天價Note8又好, 國產垃圾天價華為Mate 10又好, 自high賣天價但冇人買嘅iPhone X又好,基本上以貨輪價 ,完全係脫離現實, 經過好多個月嘅比較之下, 皇天不負有心人, 終於俾我搵到一部完完全全值得購買嘅手機, 話說月頭喺好多討論區, 見到好多人討論呢部機, 於是即刻去各大電器鋪了解, 現在衛X即場申請信用卡之後,即時照價減100, 點知佢冇藍色要訂貨, 但錯有錯著 ,原來太陽電訊客戶價錢賣2498, 於是即刻搵朋友幫手出機

翡翠宮

回覆樓主:

Spec都ok,HTC終於都賣平啲,下次玩下。

侯爵府

baby668 發表於 17-11-23 15:42
話說一直都想換手機,所以一直都有留意 手機, 無論三星天價Note8又好, 國產垃圾天價華為Mate 10又好, 自 ...

樓主,我都是想換機好耐,乜機都買不落手,我現在都是用HTC, 可否詳細說一下這部有咩好??感謝!

水晶宮

話說一直都想換手機,所以一直都有留意 手機, 無論三星天價Note8又好, 國產垃圾天價華為Mate 10又好, 自 ...

呢部係咪U11? 我都考試緊佢定V30, 可唔可以講下呢部既好處?

子爵府

回覆樓主:

即刻同太太部 iphone 7 plus比試,在黑暗環境影相,結果竟然iPhone 7+輸咗一條街, 呢張相係用7 plus影

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

而呢一張就係用我部htc u ultra影出嚟,好明顯睇到相片noise比較小,而且清晰度高和較光

侯爵府

baby668 發表於 17-11-23 19:37
而呢一張就係用我部htc u ultra影出嚟,好明顯睇到相片noise比較小,而且清晰度高和較光

...

128g是否$2498
是不是u ultra lte ??

子爵府

lyh80115 發表於 17-11-23 17:39
Spec都ok,HTC終於都賣平啲,下次玩下。

呢個價錢絕對冇得輸, 當華為Mate 10賣$4780,one plus 5賣$3880,小米6賣$3498,真心唔需要再買國產機

eytben    發表於 17-11-25 21:17
eytben    發表於 17-11-25 21:16

子爵府

tung0409 發表於 17-11-23 19:13
樓主,我都是想換機好耐,乜機都買不落手,我現在都是用HTC, 可否詳細說一下這部有咩好??感謝!
...

用咗兩日分享下使用感受

1. 價錢超級無敵便宜,正價才$2798,我係太陽台買$2498,重送保護貼和手機套

2. 影相靚

3. 雖然用2016年頂級CPU 821,現在新一代. 係835 CPU,不過無論打機同睇片完全無lag

4. 5.7吋大屏幕, 睇電影煲劇完全冇得輸

5. 副屏幕超級好用

缺點

1. 電量倒水, 我尋晚放工 ,喺公司七點鐘走 ,當時完全充滿電拔插, 坐車返屋企一個鐘,期間只係覆幾個whatsapp, 睇咗大約五分鐘左右,一個鐘頭後返屋企電量已跌97%, 前日收工又係100%充滿,之後放工不停上網 ,返到屋企只剩80%

2. 同埋好多機一樣嘅問題 ,卡槽只係三選一,即係第二張卡,一係插sd卡,一係插sim卡

3. 內置只有64G rom加4G ram, 目前嚟講雖然夠用,但係長遠計一定唔夠, 雖然HTC個rom優化得唔錯

整體表現絕對係旗艦級別, 但只係低價機的價錢, 市面上目前嚟講 ,性價比應該係全香港第一

當初係佢同LG v20之間作出選擇, v20 唯一優點係可換電池嘅死淨種,配舊小小820 CPU,64G rom+4G ram, 本來目標鎖定佢, 但可惜雖然佢有廣角鏡, 但鏡頭質素實在差, 考慮到需要成日同我個女影相, 決定入手htc u ultra

當然影相質素唔可以同Note8相比, 因為一部等於超過三部的價錢, 亦唔能夠和國產華為Mate 10比, 因為價錢相差接近一倍, 所以買呢部機五個字形容

絕對冇得輸

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

咁你買咗尿袋未先

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

tung0409 發表於 17-11-23 19:13
...

珍珠宮

2024年龍年勳章

baby668 發表於 17-11-23 19:30
即刻同太太部 iphone 7 plus比試,在黑暗環境影相,結果竟然iPhone 7+輸咗一條街, 呢張相係用7 plus影

...

大宅

回覆樓主:

呢部其實好野 大mon 睇片一流 唯一係燒電超快

子爵府

baby_yee 發表於 17-11-23 19:23
呢部係咪U11? 我都考試緊佢定V30, 可唔可以講下呢部既好處?

呢部叫做htc u ultra

尋日同太太同女女去飲茶 ,然後我用太太iPhone 7 plus 前鏡頭幫女女拍片,再用我部htc u ultra前鏡頭幫女女拍片,結果兩段片有天淵之別

iphone 7 plus前鏡頭直頭可以用垃圾級別來形容, 但htc u ultra前境質素超高,我老婆即刻話要我買多部俾佢玩自拍

我咪寸佢囉, 貴嘢唔一定好, 便宜兩倍嘅質素反而更加高

複式洋房

我想問 htc u ultra 和 lg v20 那部影相好一些呢? 有大分別嗎? 有人說 lg v20 如果手動, 影相會好好, 是不是真的呢? 我打算用來影小朋友的. 謝謝.

翡翠宮

khsheh 發表於 17-11-27 17:43
我想問 htc u ultra 和 lg v20 那部影相好一些呢? 有大分別嗎? 有人說 lg v20 如果手動, 影相會好好, 是不 ...

如果要手動先靚,校得嚟都失去最佳時機

侯爵府

回覆樓主:

我想買同牌子的 U11+ 唔太大部,價錢起碼平過三叔 ,iphone

別墅

呢部上個月我衛訊買$2198(emoji)送Mon貼、透明手機殼、充電寶同USB線、仲有把雨傘!另外買了一部iPhone8$5988(emoji)用匯豐白金信用卡滿$7500有550獎賞錢回贈,計返部HTC$1600都唔駛喔!

首頁
12345...7

尾頁

跳至