網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

bloodwong 發表於 17-12-7 12:34
自提櫃都要送去架~~~~~~
掉入去之馬, 雙十一前試過今發後到, 仲要係零晨1點半收到SMS 話可以攞....

我以為送上門就人地收貨先會慢...

男爵府

yanyan-mummy 發表於 17-12-7 13:04
正常係,不過有機會會隔日
Thanks. 今次會避雙十二, 仲會用順豐, 貴一D, 但怕怕!

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kiufungb 發表於 17-12-7 13:10
Thanks. 今次會避雙十二, 仲會用順豐, 貴一D, 但怕怕!

今次我未收齊貨都唔敢再淘,真係怕怕

大宅

我TKO自提, 佢岩岩覆我話係香港倉爆呀

水晶宮

Manmary 發表於 17-12-7 15:24
我TKO自提, 佢岩岩覆我話係香港倉爆呀

都唔明點解香港會爆倉, 正常貨到香港, d 人都即時去攞啦,照計貨物應該好快散晒架, 仲邊會有積貨架, 仲點會爆倉架。。。

大陸上面既雙十一貨都收齊啦, 係香港先咁煩, 係咪快遞自己唔夠人手又唔肯請人呀? 好詭異囉我覺得。。。中通唔係細公司, 又有自取櫃又有郵局俾佢哋散貨架啦。。。

複式洋房

2018復活節勳章 15週年勳章

我由11月29日收到物流信息正常出庫同已發貨,等到今日無任何更新

大宅

bloodwong 發表於 17-12-7 12:34
自提櫃都要送去架~~~~~~

自提櫃分分鐘仲耐,我排左一星期友多,爆櫃啊

大宅

笑得好勳章 食得好勳章

我30號比錢...3號先出庫..........幾時先來到..
見你地咁耐..今個星期好無信心呀........

複式洋房

有無JM試過直接去佢個倉庫到?

Yahoo 個地址係(Kwai Fong, Kwai Tak St, 15-33號號 葵 德 工業 中心) 但唔知係唔係真.

我12月1日付款, 7號到香港, 到而家都未派, 睇黎都係凶多吉少.

我打過佢洶寶客服問中通秀驿有無保證協議, 佢話如果遲過15日可以申請退$50, 遲過20日申請退還上限$2000.- (按貨值計算)

大宅

回覆樓主:

1212購物,星期五集好所有14包貨及付款,今日有信息九龍灣自提,中通特然咁快既(emoji)

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

bwsthomas 發表於 17-12-18 12:07
1212購物,星期五集好所有14包貨及付款,今日有信息九龍灣自提,中通特然咁快既(emoji)
...
九龍灣倉無咁爆

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

我揀郵局自提,快好多, 但要分單, 每張唔過4kg。但都平過用順丰。
我双12都有淘。刻意試用順丰, 15号落轉運單, 今天才到港,但未收到sms.
而中通我昨天落單去郵局, 已發貨, 看看等幾耐先

大宅

回覆樓主:

我都有諗過走郵政局快點,但係太多野分單驚亂左,執漏件,真係好采,自提倉都咁快收到貨。

首頁

尾頁

跳至