懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

22週時試過流血入院觀察一天,只流了一次醫生說下㳄再有就觀察情況再決定是否需要入院,現在25週了,自從入院後我每四丶五天就會㳘啡一次,沒宮縮丶没腹痛,應該入院嗎?

侯爵府

A+BJ 發表於 17-11-26 15:42
22週時試過流血入院觀察一天,只流了一次醫生說下㳄再有就觀察情況再決定是否需要入院,現在25週了,自從入 ...

你係咪太操勞啦?

別墅

回覆 freshrose 的帖子

第一次可能真的是,但之後我就不敢亂來啦!如果讓我想做了什麼事情而流啡,可能:只是吸了塵拖拖地咋喎,我已經一直在家休息什麼都不敢做了,連落街行都不敢

侯爵府

A+BJ 發表於 17-11-26 16:08

第一次可能真的是,但之後我就不敢亂來啦!如果讓我想做了什麼事情而流啡,可能:只 ...

多d訓床啦,流啡真係無咩野可以做到

大宅

A+BJ 發表於 17-11-26 16:08

第一次可能真的是,但之後我就不敢亂來啦!如果讓我想做了什麼事情而流啡,可能:只 ...

你有無照過子宮頸會唔會有瘜肉既野呀?
今天再大的事,明天就是故事

別墅

回覆 珍妮仔 的帖子

冇喎⋯是會有關係的嗎?我過兩天就到私家覆診了⋯我到時問問醫生先,謝謝提醒

別墅

freshrose 發表於 17-11-26 16:09
多d訓床啦,流啡真係無咩野可以做到
知道了⋯⋯謝謝你的建議

大宅

A+BJ 發表於 17-11-26 19:41
回覆 珍妮仔 的帖子

冇喎⋯是會有關係的嗎?我過兩天就到私家覆診了⋯我到時問問醫生先,謝謝提醒 ...

宮頸瘜肉會引起出血架,叫醫生幫你檢查下宮頸,求個安心吧
今天再大的事,明天就是故事

別墅

珍妮仔 發表於 17-11-26 19:59
宮頸瘜肉會引起出血架,叫醫生幫你檢查下宮頸,求個安心吧
太可怕了,希望不是啦⋯⋯

大宅

A+BJ 發表於 17-11-26 15:42
22週時試過流血入院觀察一天,只流了一次醫生說下㳄再有就觀察情況再決定是否需要入院,現在25週了,自從入 ...

我24週某日滲啲粉紅色分泌,滲咗兩日去咗公院,住咗兩晚清咗出院。返咗屋企開始臥床,然後25週突然有晚流鮮血好似period咁,又入咗公院,自此就出出入入,時好時壞,而家31週幾。公立私家都搵唔到咩原因,唯有放SL喺屋企長訓。

公立個顧問醫生話,好多流血係無原因,就算照ultrasound都唔容易搵到原因。但孕中後期唔好猶豫,一流多咗,流唔停,甚至覺得周身唔自在,都要搵醫生。

別墅

hughnmama 發表於 17-11-26 21:15
我24週某日滲啲粉紅色分泌,滲咗兩日去咗公院,住咗兩晚清咗出院。返咗屋企開始臥床,然後25週突然有晚流 ...
就是公立醫院醫生說不到原因,只是叫我自己覺得有問題就入院,我就是流啡也是一整天得一次,只有今早流完啡,隔了3個多小時後我去廁所時就有一些瘀紅色的分泌流出,但之後一直又沒有了,真的心裏很害怕,因為我不知道懷孕,由身體不適開始一直睇醫生還吃了很多藥,直至18週後才知道,現在這樣好像陀得不穩,我覺得是自己做錯了很多事而發生⋯很自責、一直又擔心影響個bb智力各樣那樣的⋯⋯每天不論早上、晚上我也是睡著不超過兩小時⋯⋯這樣下去自己也不知道能否撐下去⋯⋯

珍珠宮

回覆樓主

你本身有無做嘢,平時唔好太奔波吖

首頁

尾頁

跳至