自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

[更新] 要講到報警先終於收到退錢, 雖然佢退比我時都仲要串我, 但係算數...不過我仍然諗住報海關懷疑佢賣假貨, 費事再有人受害, 有無JM試過咁做? 個手續煩唔煩架? [更新]

其實平時都懶得出post, 但係今次實在一肚氣, 想寫出黎比大家有個警惕

之前係facebook見到有個page, 佢主要係賣longchamp, 號稱自己係法國入貨, 仲有d burberry等等之類既野賣, 見有幾個common friend都like 咗佢個page, 咁我又like埋, 諗住反正平時拎野個袋爛咗, 貪平少少又方便, 直接同佢訂 - $790普通尼龍款, 正常價錢

已經係問明有咩係現貨, 佢話有現貨, 我當晚(星期二)就馬上去銀行過數, send埋入數紙比佢, 佢話盡快寄,我ok

佢入面有寫話自己現貨都係3-4日寄, 雖然已經係比一般耐, 但係算數, 照等
星期五我第一次inbox佢, 問佢到底寄出咗未, 佢話可以星期六寄
星期六問佢有tracking number未, 佢話要轉頭覆我, 因為佢要搵屋企人寄, 然後無覆
星期日問佢, 佢話下星期先寄到, 因為順豐星期六日唔收件

我問佢我真係無聽過順豐星期六日唔收件, 佢就話我無睇清楚條款, 佢講到明入數3-4日後寄, 佢無錯, 一係退錢比我

本來我想繼續等唔攪退錢, 但係諗落始終覺得有d古怪, 因為見佢個post不停講'如果要堅持check真假既唔好同佢買', 令我開始懷疑佢賣假貨, 同埋亦見佢有promote話$3500買到burberry乾濕外套, 呢個價錢實在係假貨價錢, 所以我決定要佢退錢算

咁我問佢, 我接受退錢, 問佢幾時退, 佢就話等佢出完trip番黎退
咁大佬呀, 我點知你個trip出幾耐呢, 問佢到底即係講緊幾時, 佢就話星期五, 即係要我等多個星期
我然後問佢係咪真係要咁耐, 因為我淨係想盡快了結件事, 唔想拖落去
佢就串我話大部份客都體諒佢既, 不過有d人(我相信係指我)過完數之後發現自己手緊, 亂咁搵個藉口話要退錢的話佢都理解

算數, 我唔同佢嘈, 就等到佢星期五

星期五, 當然係未收到退款, 我當日亦費事問佢

星期六, 問佢退未, 唔覆
星期日再問, 唔覆

星期一, 我留言話如果今日再收唔到我就會去報警, 同埋post係佢facebook page度
問佢貨又唔寄錢又唔退message又唔覆, 再唔覆我的話我就報警

終於覆我, 話佢番黎好忙, 好多單要處理, 無話唔退, 問我報警告佢乜
同埋delete我係佢個page度既message
咁我再問佢即係幾時佢先抖夠得閒退, 佢話呢兩日, 幾百蚊唔會走數

雖然我唔知道再憑咩信佢, 我同佢講我等到星期三, 雖然我覺得我收到退款既機會凍過水

如果星期三都收唔到, 麻煩d都要做, 我真係會為咗呢幾百蚊特登去報警
真係唔係錢唔錢既事, 只係我未試過一肚氣到咁
大家係facebook 網站買野真係要小心!!!!!

伯爵府

減齡達人勳章

回覆樓主

邊間呀?

大宅

回覆 vivian520 的帖子

叫做by chxxm store
呢度係咪唔開得名?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

donki 發表於 17-11-27 13:23
其實平時都懶得出post, 但係今次實在一肚氣, 想寫出黎比大家有個警惕

之前係facebook見到有個page, 佢主要 ...

子爵府

回覆樓主

邊間

大宅

回覆 piggip77 的帖子

#3暗示咗, 希望咁多位姊妹意會到, 唔好同我一樣咁慘

wcpcelia    發表於 17-11-28 16:04

大宅

回覆 tsung 的帖子

無錯

我脾氣都真係算好, 但係真係無見識過咁惡劣既人

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

donki 發表於 17-11-27 13:33
回覆 tsung 的帖子

無錯

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

知大約邊間, 之前見有個賣扒da袋係花花圖案, 見佢標唔駛3千好平, 叫係法國個表妹幫我八吓, 佢話冇呢隻架喎, 得淨色, 要5千, 所以覺得都有古怪
就算啲外國網購, 買條有牌子羊毛頸巾折完好平, 但返黎睇返個label係有啲唔同, 所以唔會再網購買呢啲
仲有FB果啲話韓國衫, 但淘係一模一樣相都係)

珍珠宮

回覆樓主:

fb嘅鋪頭真係唔好幫襯,就算好彩收到貨隨時都係a貨/淘寶貨

水晶宮

回覆樓主:

睇左,好多人like, 原來我都有朋友like左。

大宅

回覆 TMC3012 的帖子

我本身諗住$790買個尼龍袋, 又唔係話平得好緊張, 同出邊水貨係差唔多價, 估唔會係假貨
係睇埋佢件burberry褸3000幾先覺得佢應該係賣緊假貨!
同埋我有睇佢d留言, 都有人問點解佢不停講'對真假有懷疑既人千祈唔好買', 係咪即係指佢賣既係假貨
佢都無正面回答, 淨係話係法國買, 你話會唔會係假

大宅

回覆 winifredwin 的帖子

唉, 無錯, 同埋我今次真係大意, 唔止係一間facebook shop, 呢間野仲要連電話號碼都無留低

大宅

回覆 baby_yee 的帖子

我都係好多common friend like咗
唉, 今次衰粗心

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主

多謝分享...

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

報海關啦

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

總有離別的時候

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

間野好CHEAP

用戶要求終止服務

回覆樓主

FB 店,好多假貨當真貨賣,所以一定要小心,寧願貴少少去門市買

珍珠宮

回覆樓主

報海關得唔得?
Btw Longchamp 好易分真假
下次睇清楚先好買

首頁

尾頁

跳至