跳至

首頁

尾頁

大宅

請指教真理浸信會何袁惠琼幼,優質幼稚園如何選擇,本人想小朋友在有愛心老師以及有學術多點的學校讀幼稚園,查看幼稚升小學的資料透明度高些,同埋學校自信多點,但何袁去面試時感覺老師有中英在接待,感覺安排都唔錯,唯一久是要上樓梯

複式洋房

cathiny1022 發表於 17-11-28 16:18
請指教真理浸信會何袁惠琼幼,優質幼稚園如何選擇,本人想小朋友在有愛心老師以及有學術多點的學校讀幼稚園 ...

舊有評論講過優質較有愛心,何袁學術較好,我都搵過某人參照15年評估報告評何袁A+,優質A-,但網友評論我感覺普遍係傾向優質較好。。。

大宅

cyril0920 發表於 17-11-28 17:36
舊有評論講過優質較有愛心,何袁學術較好,我都搵過某人參照15年評估報告評何袁A+,優質A-,但網友評論我感 ...

謝謝你的意見,查看2間都幾多正面評語,其實我都偏向優質,感覺透明度高點.

大宅

cyril0920 發表於 17-11-28 17:36
舊有評論講過優質較有愛心,何袁學術較好,我都搵過某人參照15年評估報告評何袁A+,優質A-,但網友評論我感 ...

你決定報邊間未丫?

複式洋房

cathiny1022 發表於 17-11-29 18:29
你決定報邊間未丫?

我同你一樣,都係依2間學校進行決擇,老實講我未見前一路較心儀何袁,但優質in完後又覺得校舍/老師/學習環境都唔錯...如果論升小既話之前有人講過于良發係何袁比例較多,唔知真唔真

男爵府

BB防敏心得分享勳章

cyril0920 發表於 17-11-30 05:14
我同你一樣,都係依2間學校進行決擇,老實講我未見前一路較心儀何袁,但優質in完後又覺得校舍/老師/學習環 ...

真,因為何袁同于小校長有交情,學校又同一宗教,如果抽唔中都可以試下叫校長寫推薦信!

別墅

suetfunglui 發表於 17-12-12 15:15
真,因為何袁同于小校長有交情,學校又同一宗教,如果抽唔中都可以試下叫校長寫推薦信!
...

優質都係基督教架喎
我睇佢地網頁于小個校長係佢地顧問喎

男爵府

BB防敏心得分享勳章

littlesansansan 發表於 17-12-12 20:44
優質都係基督教架喎
我睇佢地網頁于小個校長係佢地顧問喎

咁優質都好大比數派于小既!所以兩間期實都不相伯仲

大宅

回覆樓主

我見好多媽媽比較偏向這樣排列粉嶺家長較受歡迎的幼稚園,但其實到底原因係咩,還是沒深究到:

1) 呂明才
2)神召會
3)優質
4)何袁

大宅

cathiny1022 發表於 17-11-28 16:18
請指教真理浸信會何袁惠琼幼,優質幼稚園如何選擇,本人想小朋友在有愛心老師以及有學術多點的學校讀幼稚園 ...

我女讀何袁,若你鐘意學校多活動就可以選擇,學校好好好好好多活動,一年有3次表演,可個人可親子,每月都有主題活動,剛剛係好朋友,上左同學家玩,一個學期去三四次博物館or公園老師帶既,每個星期五有個叫多元智能既活動,有10個區比小朋友,有分大肌肉,小肌肉,圖書,光與影,探索,扮演等等,係玩既時後學習,老師們都好好,好有愛心,自己覺得好好

首頁

尾頁

跳至