跳至

首頁

尾頁

民房

一家三口移民
落地才租屋買車
要預幾多budget 落地?

別墅

風劍由人,你想揸咩車,住邊區,小朋友讀咩學校?你哋黎到是否已有工作等緊你哋返工或要等找工作?

別墅

Melbourne:
屋: 距離CBD 15-20km, 3房 house 約80-90萬. 租約 $380-450 / week
車: 好平, Corolla 都係$23000. Carmy都係4萬幾, 上一級 Mazda CX9 都係6 萬幾. 油價大約香港一半, 不過9成9時間都係用車出入.

我就會預最少半年生活費, 我一家4口大約每月洗費連租金約$5000 (自煮)

PS: 以上全部係澳元

珍珠宮

pat_kylie 發表於 17-12-3 14:09
Melbourne:
屋: 距離CBD 15-20km, 3房 house 約80-90萬. 租約 $380-450 / week
車: 好平, Corolla 都係$23 ...
想問問COROLLA 有細車都要AUD23000?如果住BOX HILL,多少錢一個WEEK?
THX

大宅

回覆 pat_kylie 的帖子

你指的車價是一手還是二手?

大宅

pat_kylie 發表於 17-12-3 14:09
Melbourne:
車: 好平, Corolla 都係$23 ...
https://www.carsales.com.au/cars/details/Toyota-Camry-2017/OAG-AD-15296459?gts=OAG-AD-15296459&gtssaleid=OAG-AD-15296459
Camry 2 手2017先兩萬

別墅

新車唔駛煩囉. 買二手車...... 一來呢度D車里數高(10萬係正常), 維修有問題,人生路不熟,仲要煩多樣咩!

首頁

尾頁

跳至