影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人鍾意睇劉德華陳玉蓮的神鵰俠侶?

我呢排youtube睇緊。覺得好好!雖然劉德華陳玉蓮版本的神鵰俠侶沒有什麼CG特技,但勝在每一位演員,包括配角,老戲骨,臨記等等都好好演技!每一位的選角都非常適當!裡面仲會見到當時仲係臨記嘅吳振宇喺第151447秒出現,劉青雲喺第32922秒出現,劉嘉玲喺第47929秒出現過添!

鍾意睇劉德華陳玉蓮的神鵰俠侶,可以按以下youtube連結啦(應該係TVB官方頻道):

https://www.youtube.com/watch?v=p4NhyETnftM&index=20&list=PLUxlohmoXram8z91p5ziJAwcoYhWHimpH

**劉德華同陳玉蓮都係第四集開始出。

大宅

Byzan 發表於 17-11-30 15:33
有冇人鍾意睇80年代金庸經典劇,如劉德華陳玉蓮的神鵰俠侶同梁家仁版的天龍八部呢?
...

劉天王既應該幾吸引

伯爵府

有冇人鍾意睇80年代金庸經典劇,如劉德華陳玉蓮的神鵰俠侶同梁家仁版的天龍八部呢?
...

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

...

有呀!仲有曾江黃藥師,秦煌周伯通,劉丹洪七公,陳安瑩儍姑,黃曼凝郭襄⋯

複式洋房

睇左好多集,好好睇!!

在youtube看第38集: https://www.youtube.com/watch?v=vh_cN5Zd5ag&index=38&list=PLUxlohmoXram8z91p5ziJAwcoYhWHimpH

大宅

Byzan 發表於 17-11-30 22:57
睇左好多集,好好睇!!
在youtube看第38集: https://www.youtube.com/watch?v=vh_cN5Zd5ag&index=38&l ...

有呀!YouTube 間中睇下,當年的過兒和姑姑好襯!我有買DVD珍藏版,放在係度好多年唔捨得掉。

複式洋房

回覆 CH_LEE 的帖子

完全同意陳玉蓮姑姑同劉德華過兒好登對,係絕配!簡直後無來者!我都有買套劇DVD同VCD。當珍藏!因為實在太鍾意!睇左好多次!

不過,而家youtube有得,仲要係TVB官方頻道,畫面靚同清好多,方便好多,唔使搵套DVD出黎,電腦click一下就得!https://www.youtube.com/watch?v=3ExcK3hWKyA&list=PLUxlohmoXram8z91p5ziJAwcoYhWHimpH&index=44

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我呢排youtube睇緊。覺 ...

呢套神鵰係最正,冇人可代替

複式洋房

回覆 kcm 的帖子

完全認同!83年版本是最經典,無人能及!劉德華及陳玉蓮也是絕配!
現在TVB上載了83神鵰在youtube, 希望大家能分享share出去,給其他喜愛此劇的人!因為現在點擊率還是偏低,希望多一點人知道,有興趣重溫的可以直接click入youtube看!

83年版神鵰俠侶: https://www.youtube.com/watch?v=fnJmU3toJo4&index=28&list=PLUxlohmoXram8z91p5ziJAwcoYhWHimpH

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Byzan 發表於 17-12-3 02:33
回覆 kcm 的帖子

完全認同!83年版本是最經典,無人能及!劉德華及陳玉蓮也是絕配!

你真係最好鍾意
多謝分享

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kcm 發表於 17-12-2 16:32
呢套神鵰係最正,冇人可代替

同意

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Byzan 發表於 17-12-3 02:33
回覆 kcm 的帖子

第幾集開始出劉華

水晶宮

mcyw888 發表於 17-12-4 08:38
第幾集開始出劉華

唔記得了 你有興趣?

翡翠宮

kcm 發表於 17-12-4 09:44
唔記得了 你有興趣?

咁多套神鵰,我都係覺得呢套最好

複式洋房

回覆 mcyw888 的帖子

第4集中段(準確D係第四集25分36秒)開始出劉德華!以下係第四集嘅連結:
https://www.youtube.com/watch?v=LWtPrjSkdXM&index=4&list=PLUxlohmoXram8z91p5ziJAwcoYhWHimpH

呢套真是經典同最鍾意呢個版本!快D分享/share出去俾其他鍾意83年版神鵰D人知道啦!

翡翠宮

Byzan 發表於 17-12-4 17:03

第4集中段(精確D係第四集25分36秒)開始出劉德華!以下係第四集嘅連結:

嘩,好多謝你咁準確話我知呀

複式洋房

無問題!劉德華喺套戲裡面真係做得好好同好生鬼!真係好似楊過呢!陳玉蓮又有一種不吃人間煙火的氣質,好似小龍女!佢地簡直係絕配嘅熒幕情侶!成套戲都真係一流!

快D click 入去煲劇啦!

同埋記得分享share 俾其他鍾意83年版神鵰、劉德華fans (例如華仔天地的會員)知道啦!

翡翠宮

Byzan 發表於 17-12-4 20:36

無問題!劉德華喺套戲裡面真係做得好好同好生鬼!真係好似楊過呢!陳玉蓮又有一種不 ...

講得好啱,真係絕配

水晶宮

mcyw888 發表於 17-12-4 12:40

咁多套神鵰,我都係覺得呢套最好
我冇諗過你會鍾意舊戲.
有眼光

水晶宮

Byzan 發表於 17-12-4 20:36

無問題!劉德華喺套戲裡面真係做得好好同好生鬼!真係好似楊過呢!陳玉蓮又有一種不 ...
我以前係華仔天地會員

首頁

尾頁

跳至