烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

中左伏! 卜左1間叫 PrivateK (觀塘區) party room, 2-3星期前就要我比訂金1500, 我地揀左個SET$450/;MIN3000, 開頭預1X人既,最終宴會前一日我conf齊晒人就覆佢8-9, 佢要我覆實, 咁我覆實8人啦, 因為8人已接近4000, 夠佢minimum有多啦; 之後提到話唔食來吹水既人要收150/位入場費, 我覺得愕然因之前沒有提及過;跟住佢話覺得我唔滿意要我取消退返訂金比我,根本就係佢地之後接到大單所以以莫須有既理由要我退訂,佢地services好差, 成過叫我落訂同最尾叫我退訂傾菜單既對話內容同過程態度都好差好寸!我做咁耐人做過咁多bookings未試過有咁差既experience,真係好嬲未見過咁不負責任不守信用既食店,所以要post出來免大家中伏!

寶石宮

2023年兔年勳章

多利是 發表於 17-12-1 11:12
中左伏! 卜左1間叫 PrivateK (觀塘區) 既party room, 2-3星期前就要我比訂金1500, 我地揀左個SET係$450/位 ...

子爵府

回覆樓主

呢d地方都要450一個人好貴吖!
不過重點係你點知佢係接到大單而cancel你個booking?

水晶宮

Fishbbmama 發表於 17-12-2 17:51
呢d地方都要450一個人好貴吖!
不過重點係你點知佢係接到大單而cancel你個booking?
...
佢迫我落訂時主動提過話有客想要場地, & 我原本略略提過expect 十幾人既, 係到最後只能conf 8人, meet 到佢 min 但唔及佢 expectation; 跟住佢傾細節既態度就開始轉差;仲叫我地為免食得唔開心, 可以退返訂金比我地, 老實講, 這樣做法已令人失去信心, 我地都唔會去啦, 唔怕佢加料咩! 只不過這樣沒有信用沒有責任的食肆您還會選嗎? 我唔會了, 呢次experience亦係我做人咁耐做咁多次booking遇過既最差既一次!

複式洋房

2018父親節勳章 2018復活節勳章

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

大宅

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁唔憂做咁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

佢好多生意咩?長遠計得罪一個客會連帶損失好多個客,佢計錯數。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

人均450一啲都唔平喎

水晶宮

rose-mag 發表於 17-12-4 13:00
佢好多生意咩?長遠計得罪一個客會連帶損失好多個客,佢計錯數。

其實從一開始講電話已感覺到waiter的傲氣了,我5 知佢有幾好生意,我只希望其他人不要像我一樣未吃已受氣

大宅

回覆樓主:

同情你,真係貼錢買難受。可以列入黑名單

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

多利是 發表於 17-12-1 11:12
中左伏! 卜左1間叫 PrivateK (觀塘區) 既party room, 2-3星期前就要我比訂金1500, 我地揀左個SET係$450/位 ...

有無多D呢間party room資料提供?觀塘太多Party room,都怕中招!

水晶宮

cherryma 發表於 17-12-4 18:33
有無多D呢間party room資料提供?觀塘太多Party room,都怕中招!

開左名啦,private k

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

多利是 發表於 17-12-4 00:38
其實從一開始講電話已感覺到waiter的傲氣了,我5 知佢有幾好生意,我只希望其他人不要像我一樣未吃已受氣 ...
佢有權揀客,但一早應承咗落埋訂,今次你得8/9個人,下次或者有18/19個,做法超蠢。450一個都唔係平,佢有咩俾你食?
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

禁止訪問

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

複式洋房

親子王國15週年勳章

rose-mag 發表於 17-12-5 11:18
佢有權揀客,但一早應承咗落埋訂,今次你得8/9個人,下次或者有18/19個,做法超蠢。450一個都唔係平,佢有 ...

我都想知有乜食,450 貴

男爵府

我都想知有咩食甘貴

複式洋房

可以入黑名單了

水晶宮

kwongkk 發表於 17-12-5 22:19
我都想知有乜食,450 貴
人地話食無餐單料理架, 佢咁答我的 :

這是上一次客人食的450
你地可以作為參考