跳至

首頁

尾頁

民房

学校比人标签系四宝,都亲身体验到原因。

我地家长都看到有同学读读下转走,所以要吸纳插班生,新来港为主,还有不少是"另类"的。

近两年又请好多新老师,转变太多了,而且老师不时无上学,代课一个接着一个,点会吾想转校呢?

大宅

520xiaomeizi 發表於 17-12-1 20:57

我地家长都看到有同学读读下转走,所以要吸纳插班生,新来港为主 ...

咩係四寶

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

祝福你能轉到間心儀小學。

民房

回覆樓主

有邊個家長唔會為自己仔女籌謀?唔好彩派到寶校,都掙扎過轉校,諗住試下,唔會亂信人地話差就差!
好可惜觀察一段時日,學校亳無起色,課程本身已經比其他學校淺
尤其係英文,但竟然全班合格都唔夠一半
所以我都會搵其他..........

民房

回覆樓主

聽小朋友講,學校呢排不停操練TSA
連食完飯小小時間都唔放過
而且再有安排特別課堂
搞到好緊張

民房

kfteapot 發表於 18-5-2 19:22
有邊個家長唔會為自己仔女籌謀?唔好彩派到寶校,都掙扎過轉校,諗住試下,唔會亂信人地話差就差!
好可惜 ...

星期六去左聖華開放日,點知就搞到我火滾

我小朋友贏左幼稚園填色比賽,所以比人氹左去聖華領獎...

等左成個幾鐘,做show都算,而係真係好悶,都唔知台上做乜,音響極差,根本聽唔到台上講乜,悶到一個點...
英文話劇講中文又係唔知想點...總之就

中間想去下洗手間,都比個主任(好似姓吳)同其他老師問三問四,質問已經夠衰,最衰係學校想扣留我地唔比我地離開咁款,搞到不少人都好不滿...

大宅

520xiaomeizi 發表於 17-12-1 20:57

我地家长都看到有同学读读下转走,所以要吸纳插班生,新来港为主 ...

三個新accounts響到講聖華壞話,你地都幾不滿間學校

首頁

尾頁

跳至