跳至

首頁

尾頁

男爵府

二月生準備炒米茶入茶包,想問Sydney 有冇d靚少少既南棗賣。朋友話冇,99話連紅棗都少見,有既都唔靚同污糟,唔敢落炒米茶沖水。

冇人可以香港帶過黎,所以呢個唔係option 。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

scmtse 發表於 17-12-4 05:05
二月生準備炒米茶入茶包,想問Sydney 有冇d靚少少既南棗賣。朋友話冇,99話連紅棗都少見,有既都唔靚同污糟 ...
試下去唐人街 永德中藥行 (電話 9281 5554) ,
shop 5 Sussex Centre, 401 Sussex St, Sydney.

Hurstville 都有幾間中藥行.

男爵府

wiiabcd 發表於 17-12-4 06:44
試下去唐人街 永德中藥行 (電話 9281 5554) ,
shop 5 Sussex Centre, 401 Sussex St, Sydney.

Thanks, 我central 返工去睇下

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

scmtse 發表於 17-12-4 10:38
Thanks, 我central 返工去睇下
唔知你搵到未? 我路過 Hurstville 安生中藥行 有靚南棗 , $9.50 一包 500g .

男爵府

wiiabcd 發表於 17-12-6 10:59
唔知你搵到未? 我路過 Hurstville 安生中藥行 有靚南棗 , $9.50 一包 500g .

呢幾日返工超級忙,又落雨,都未行倒去China town

大宅

同仁當啲嘢得唔得?

伯爵府

mrschui 發表於 17-12-7 09:49
同仁當啲嘢得唔得?
除非周圍都無得賣, 佢(同仁堂)做獨市,
否則 "永德中藥行" D貨品及價錢 , 絕對第一首選.

伯爵府

scmtse 發表於 17-12-6 11:22
呢幾日返工超級忙,又落雨,都未行倒去China town
唔知你有冇去到永德中藥行買南棗呢?

我上星期六去完先知間舖轉咗手兩年, 依家D貨貴咗一倍咁滯, 兼且D藥材冇以前咁靚,

我都買咗南棗試下, 原來唔係真南棗, 係馬牙棗扮南棗, 我尋日去咗退貨, 希望你無買錯啦,

Sorry! 介紹咗間劣品店俾你.

別墅

wiiabcd 發表於 18-1-27 06:07

我上星期六去完先知間舖轉咗手兩年, 依家D貨貴咗一倍咁滯, 兼且D藥材 ...

吓?賣假嘢?咁好驚喎我耐唔耐都有去買嘢㗎.... 咁以後重買唔買好?

大宅

wiiabcd 發表於 18-1-27 06:07

我上星期六去完先知間舖轉咗手兩年, 依家D貨貴咗一倍咁滯, 兼且D藥材 ...

我之前去過都覺得好似唔同人,買咗幾個羅漢果啲味怪怪地...

首頁

尾頁

跳至