跳至

首頁

尾頁

大宅

我仔係10月31號細B,所以我報左10間,in左7間,依家收到5間學校信,全部後備,禮賢會正分校都係唔收,可能會全軍覆沒,冇間學校收。
想知道啲學校係咪都係揀大B中B黎收。

大宅

jaemiya 發表於 17-12-5 19:48
我仔係10月31號細B,所以我報左10間,in左7間,依家收到5間學校信,全部後備,禮賢會正分校都係唔收,可能 ...

我都係一間都唔收,如果過咗一月連waiting都冇call就等下年

禁止訪問

複式洋房

我仔係10月31號細B,所以我報左10間,in左7間,依家收到5間學校信,全部後備,禮賢會正分校都係唔收,可能 ...

我仔10月尾細B,報四間,一間收全日,一間後備,一間唔收,一間未有消息!

複式洋房

後備係咪可以打電話去求學位?點求?

別墅

我仔4月b,報6間,連1間後備都無。點算?好迷茫明明答到曬老師所有問題。

大宅

Piglet1228 發表於 17-12-5 20:18
我都係一間都唔收,如果過咗一月連waiting都冇call就等下年

我都係心大心細等唔等下年,我仔雖然係細B,但係佢比較高大,依家就成日俾人問讀書未

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

我仔6月B, 讀緊N班
in左3間K1,心水後備,唔太想入果間收左am
1間未有消息
我係報全日的

大宅

12080907 發表於 17-12-5 21:02
我係9月b! In 左9間! 有3間收下午! 3間 後備! 發現如果收下午係易收d!

有下午都好,我地依家一間都冇,都幾心淡

大宅

siu_q0217 發表於 17-12-5 21:23

我都唔係幾清楚,可能去叩門,或者寫信俾校長,我都會在一月註冊之後再搵下學校

大宅

sea_vanness 發表於 17-12-5 21:39
我仔4月b,報6間,連1間後備都無。點算?好迷茫明明答到曬老師所有問題。

冇後備?全部唔收嗎?唔係唔收就會俾後備信嗎?我目前只係禮賢會俾信話唔收,連後備都冇。

大宅

joeyjoey223 發表於 17-12-5 21:41
我仔6月B, 讀緊N班
in左3間K1,心水後備,唔太想入果間收左am
1間未有消息

可能未有消息嘅會收你全日啦,祝好運

大宅

siu_q0217 發表於 17-12-5 21:22
我仔10月尾細B,報四間,一間收全日,一間後備,一間唔收,一間未有消息!
...

恭喜喔⋯⋯都算有學校收,我依家只希望有間學校收,都唔望心水學校啦。

複式洋房

jaemiya 發表於 17-12-5 21:52
恭喜喔⋯⋯都算有學校收,我依家只希望有間學校收,都唔望心水學校啦。
...

今年無咁多BB,實會有學校收既,1月註冊人地退左個位出來,肯定好幾間學校打電話俾你,唔洗灰心。一定有學校收,就算無學校收,證明小朋友可能真係未適合讀書住,不如遲多一年先去讀書,做大B都係好事。我之前都係咁打算,就算而家收左我個仔,我依然會俾佢讀多一年幼稚園,我驚佢腦部智力未發育得全,小一返學辛苦。

別墅

月餅勳章

回覆樓主

11月中細B, 好好彩IN 6收2.. 感恩

大宅

畀面勳章

12080907 發表於 17-12-5 21:02
我係9月b! In 左9間! 有3間收下午! 3間 後備! 發現如果收下午係易收d!

你一過左註冊就即寫求位信比你見過心儀嘅學校

大宅

畀面勳章

siu_q0217 發表於 17-12-5 21:23

你一過左註冊就即寫求位信比你見過心儀嘅學校,我大仔果時我係咁做

細仔聽日派彩,希望大仔讀緊果間會收佢

複式洋房

chichihello 發表於 17-12-5 22:26
你一過左註冊就即寫求位信比你見過心儀嘅學校,我大仔果時我係咁做

細仔聽日派彩,希望大仔讀緊果間會收 ...

如果哥哥讀緊,百分之九十都會收。

大宅

畀面勳章

siu_q0217 發表於 17-12-5 22:29
如果哥哥讀緊,百分之九十都會收。

都係,其實都係等緊派彩上午定全日,而家好緊張

複式洋房

chichihello 發表於 17-12-5 22:32
都係,其實都係等緊派彩上午定全日,而家好緊張

我今日未收到信果陣都好緊張,為左小朋友讀書,仲緊張過我自己去返工面試呀!

首頁

尾頁

跳至