夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

見到好多離左婚但都仲搵到幸福既人,好想知道佢地係點可以做到?男人真係唔介意你結過婚仲有小朋友?定佢地本身都有過去? 搵第二春係咪一定要降低要求?

翡翠宮

回覆樓主:

無得揾,係遇。

ricexbb    發表於 18-1-31 17:44
SorenLorensen    發表於 17-12-6 09:49

男爵府

Babyttmama 發表於 17-12-5 21:45
見到好多離左婚但都仲搵到幸福既人,好想知道佢地係點可以做到?男人真係唔介意你結過婚仲有小朋友?定佢地 ...

我都想知

不過我相信首先自己本身都仲要有d吸引力,唔好成個黃面婆咁款

公爵府

回覆樓主:

我只可以講,真係愛你嘅就唔會介意

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

緣份到,擋都擋唔到,強求只怕又係假姻緣

Reema    發表於 17-12-21 14:11
羊年行大運!

大宅

回覆樓主

有D仲話第二春更好更愛錫自己,緣份真奇妙

MABOMA    發表於 17-12-8 10:50

別墅

mini1204 發表於 17-12-5 22:05
無得揾,係遇。

其實我都好驚日後再遇到大話精的男人,驚再受騙,因要睇清一個虛偽的人唔是咁易,起碼要相處幾年先知,所以都怕怕遇字。希望是熟人介紹好D,免再被蒙騙。

翡翠宮

SY1213 發表於 17-12-5 23:12
其實我都好驚日後再遇到大話精的男人,驚再受騙,因要睇清一個虛偽的人唔是咁易,起碼要相處幾年先知,所 ...

朋友介紹都無擔保架喎

水晶宮

其實我都好驚日後再遇到大話精的男人,驚再受騙,因要睇清一個虛偽的人唔是咁易,起碼要相處幾年先知,所 ...
唔好把自己既"信任" 寄託係別人身上, 呢個世界有時連自己都信唔過 ( 日日話減肥, 幾時有實踐過... )

jasonkot    發表於 18-1-4 20:14

男爵府

回覆樓主

呢樣真係講緣份,我第二任老公係同事,開頭識個陣跟本無諗過會一齊,不過再婚我6299唔鍾意我,呢樣係最難攪,唔想老公難做要忍佢地。

瑪瑙宮

我諗都係缘份,可能會突然出現,可能近在眼前。

別墅

tammy2008 發表於 17-12-6 01:37
唔好把自己既"信任" 寄託係別人身上, 呢個世界有時連自己都信唔過 ( 日日話減肥, 幾時有實踐過... )
...

你又講得好啱(emoji)(emoji)(emoji)

公爵府

回覆樓主

我身邊都有朋友帶住兩個都再揾到幸福,仲比之前更好。

但尋日睇新聞,好似陳伶脷咁,現任老爺生日,只係帶同現任丈夫既小朋友,咁以前仔女唔通要做透明人,或許係小朋友唔願意出席,但要老人家當你之前仔女好似自己孫咁有點難度。我又唔願意小朋友要過睇人面色生活。

琥珀宮

識有個第二任係女人本身的朋友來的,女人和前夫離婚後,就和朋友一起了

大宅

BBG520 發表於 17-12-6 03:50
呢樣真係講緣份,我第二任老公係同事,開頭識個陣跟本無諗過會一齊,不過再婚我6299唔鍾意我,呢樣係最難攪 ...

我都正面對呢個問題,係男朋友面前只可扮唔介意。

男爵府

tammy2008 發表於 17-12-6 01:37
...

男爵府

MommyPanel勳章 育兒性格勳章

唉 ...
信自己啦
當年冇拖拍時朋友介紹左個人比我, 見第三次就帶我去酒店
我冇上去亦冇再見此人

個朋友知道左之後SAY晒SORRY, 我亦冇怪佢 .... 朋友介紹都冇保証架

男爵府

回覆樓主:

我想應該係第一緣分,第二唔可以放棄自己,keep住個樣同身材,唔可以完全放棄社交朋友多機會自然多

男爵府

QQ6543 發表於 17-12-7 10:02
我都正面對呢個問題,係男朋友面前只可扮唔介意。

愛佢為有改變自己心態,唔係日子會好難過

別墅

peggypeggy820 發表於 17-12-7 13:12
唉 ...
信自己啦
當年冇拖拍時朋友介紹左個人比我, 見第三次就帶我去酒店

所以識人嫁人好似撞彩咁,都驚驚地

首頁

尾頁

跳至