心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

報左7,8間,得一間下午有offer,一間waiting,3間要排...
係好過無嘅,真係無其他全日N收就只好揀佢...
但已經去面試去到我覺得好無癮,仲慘過自己見工...知道佢性格係好自我好似爸爸,但咁樣真係想要津校收都難...
保x局,救x軍果d,全部都係要排,又唔輪到佢...

我真心想多d人陪佢,等佢唔駛係屋企咩都學唔到,點解都咁難....唉

大宅

2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好唔開心啦..
可能下星期會有好的音信吧~

複式洋房

其實N班是可以不讀的。平日可帶小朋友到公園、體育館兒童遊戲室、圖書館、海濱長廊活動下… 或者報playgroup玩下, 都可識到朋友仔, 學到野架。加油呀!

寶石宮

2023年兔年勳章

mikis 發表於 17-12-6 11:48
報左7,8間,得一間下午有offer,一間waiting,3間要排...
係好過無嘅,真係無其他全日N收就只好揀佢...
但已經 ...

加油 等好消息

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

放鬆吧... 希望你快D有好消息...

珍珠宮

回覆樓主:

希望你有好消息

禁止訪問

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

RELAX 下啦。

祝福。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

畀面勳章

咁快氣餒,點捱埋小學同中學呀,N班又唔係必定要讀,同埋返咗學會個個月病,媽媽係小朋友最好既老師﹗

伯爵府

回覆樓主:

加油

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

Relax!上年我都係咁,想入果d學校亞囡表現越差,最後我囡waiting都唔收,我最後寫信比校長,得咗!

大宅

2018復活節勳章 Xmas吸收勳章 BK Milk勳章

加油

伯爵府

Xmas吸收勳章

放鬆d, 講真佢哋咁細個就要interview, 做唔到要求好正常, 我女今年都in n班, 其實我都唔係咁想俾佢讀, 真心覺得佢哋呢代好辛苦, 細細個就要返學...

大宅

認識瑞士牛牛第二回

加油

子爵府

taratina 發表於 17-12-6 14:17
我個女11月B, 之前都係冇N班收, 最後選了一間PRE-SCHOOL讀下, 同N的課程差不多, 上午3小時, 入K既時候都冇 ...

我仔都係11月b,初初無諗過佢讀N,所以上年9月開始送佢去pre school每日2小時,叻左好多

報左7間幼稚園,暫時未有回音。唔得咪下年大b

複式洋房

上年我都係咁....報左7,8間N班,間間都係後備同唔收,之後搵playgroup

男爵府

回覆樓主

當我收到第三封waiting 信忍唔住偷偷喊出黎,三間村校咋,好在有一間最近既收左am仲有間私校收左,但考慮到學費半日6xxx放棄左,另外仲有三間係名校,機會更細
寫左求位信比三間村校,等1月中call waiting ,如果無收到call..到時再諗吧
好沮喪,想讀間心儀幼稚園都咁難!

別墅

ricky0223 發表於 17-12-11 20:59
當我收到第三封waiting 信忍唔住偷偷喊出黎,三間村校咋,好在有一間最近既收左am仲有間私校收左 ...
請問求位信係幾時比學校? 親身拎去定寄?

首頁

尾頁

跳至