跳至

首頁

尾頁

大宅

收到通知我BB收咗N班全日班,想問下大家意見呢間學校好唔好?本身好時光都收左BB國際班上午班,但我依家寧願考慮保良局所以請教大家

伯爵府

回覆 bbp626 的帖子

我仔而家讀緊K1,覺得老師都幾有愛心,又有註校社工,經常都會搞親子活動,而且學校O岩O岩今年裝修左,暖爐都係新O既,不過膳食份量比較少,如果小朋友唔舉手話要添食,可能會唔夠飽呀~

大宅

ipcs 發表於 17-12-9 23:33

我仔而家讀緊K1,覺得老師都幾有愛心,又有註校社工,經常都會搞親子活動,而且學校O ...

謝謝你意見,請問瀝源保良局是否英普教學,外藉老師教英文和有奧福音樂的?是否注重學業的學校?我問過學校說N班不教英文的。你寶寶戎片了沒有?我B是全日,不懂自己吃飯,擔心他換片及吃飯有沒有人手幫忙。

伯爵府

我仔入學之前,我問過主任,她說沒有普通話,英文有NET TEACHER。我仔已戒日頭小便片,晚上都要用片,但他不肯上廁所大便,到目前都未試過在學校拉屎......至於你問音樂果個問題,我不清楚......

大宅

2個小朋友讀緊, 學術係低, 但講愛心全校上上下下都好好, 校長好有愛心, 對小朋友好好

大宅

BB防敏心得分享勳章

我下年會讀k1,d媽媽話間學校幾好,好多活動

別墅

想問問你地幾時報架 我b係大b 收既機會大唔大呢

大宅

silvia2006 發表於 18-1-15 16:43

我係報讀2018年n班的,好似資格是在我BB一歲的時候就入表申請,佢都係大B二月出世,成功收錄左,初頭話等候人數眾多,寄回條要我親自交繼唔繼續等,咁我交回話繼續等就居然收咗了,唔需要面試的

伯爵府

silvia2006 發表於 18-1-15 16:43

我仔係社署派佢嚟讀兼收位的,咁嘅情況學校一定要收。

別墅

咁請問係咪家長都係要雙職 收既機會會大d架?

伯爵府

silvia2006 發表於 18-2-6 13:48

咁請問係咪家長都係要雙職 收既機會會大d架?

收生準則

民房

如果同東華三園馬陳景霞比較,邊間好d? 我女女蔣讀K1,謝謝

首頁

尾頁

跳至