常識時事題

ckfamily
|
下星期考試,有冇咩心水?

1. 山頂區幾時補選?
Sumyeema1
|
ckfamily 發表於 17-12-9 14:28

1. 山頂區幾時補選?

me too 事件
angel_ying
|
阿仔岩岩考完,小二出左現任行政長官同埋急症室新收費係幾多

問過四年班,都係現任行政長官同埋邊個樂園出現嚴重意外(海狗公園個活埋空間)
gigi19810326
|
angel_ying 發表於 17-12-9 14:44

問過四年班,都係現任行政長官同埋邊個樂園出 ...

邊個香港前高官因貪污在紐約被捕?
何志平
|
angel_ying 發表於 17-12-9 14:44

問過四年班,都係現任行政長官同埋邊個樂園出 ...

請問急症室最新收費是多小?
已實行了嗎?
謝謝
|

1. 山頂區幾時補選?

幾時?我真係唔識
angel_ying
|
gigi19810326 發表於 17-12-9 14:47
已實行了嗎?
謝謝

上星期六去急症室已經是新收費了
angel_ying
|
gigi19810326 發表於 17-12-9 14:47
已實行了嗎?
謝謝

$180
麻煩貓
|
郵費
sunnygirl
|
日皇退位
Poyau
|

1. 山頂區幾時補選?

bk成立15週年
wcpcelia
|
謝謝資料
piv
|
嚟緊1月1日起,本地30克以下信件郵費,由$1.7元調高至$2.0元。
siuchu0808
|
縱橫遊旅行社 前日遭黑客入侵客戶數據庫 盜取資料

公立醫院 急症室 新收費 由 $100加至 $180

2018年1月1日起,本地信件郵費,由$1.7元調高至$2.0元

美國德州塞蘭泉一間教堂發生槍擊案,當地警方證實,造成27人死亡,約25人受傷

中國全國人大常委會二審《國歌法》草案,定明如果在公共場合惡意修改國歌歌詞,或侮辱國歌,可能會被扣留15天或被追究刑事責任

教育界有強烈的呼聲,要求中國歷史科列為中學必修科之一

中環摩天輪 新營辦商昨宣佈已完成交接事宜,並公佈新票價為20元,較以往每程100元, 大幅降價八成

美國總統 特朗普已開始對亞洲為期11天的訪問,期間他將訪問日本、韓國、中國、越南和菲律賓。

香港迪士尼 宣佈由11月7日至16日一連10天,免費送出5萬張一日標準門票

沙地阿拉伯前日以反貪為名,拘捕11名王子、數十名現任和前任部長級官員

無氣同你講    發表於 18-1-14 21:50
aeneas2011
|
siuchu0808 發表於 17-12-30 09:12
縱橫遊旅行社 前日遭黑客入侵客戶數據庫 盜取資料

公立醫院 急症室 新收費 由 $100加至 $180

有好多我都唔識答
qq媽媽咪
|
留毛
森永牛乳
|