家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

想買來自用。
請求大家的推介。謝謝。

侯爵府

yauyaumammy 發表於 17-12-10 16:35
想買來自用。
請求大家的推介。謝謝。

用左呢部半年,入滿水箱用高水量,可以拖晒成間屋。

香港買同一品牌機款,但同內地不同型號,要四仟幾。

大宅

crshk 發表於 17-12-10 18:27

多謝你的意見。
請問:好用嗎?乾淨嗎?用緊的時候,會不會好噪?

侯爵府

yauyaumammy 發表於 17-12-10 21:49
多謝你的意見。
請問:好用嗎?乾淨嗎?用緊的時候,會不會好噪?

我屋企係地磚,吸塵係好乾淨,拖地要用到高水量先有效。

不過有些位置係去不到,雖然呢部機有電腦規劃位置,但都係去到九成半地方左右。

運作時一定有聲,但我覺得比手提充電吸塵機同傳統吸塵機靜好多。

侯爵府

crshk 發表於 17-12-10 22:06
我屋企係地磚,吸塵係好乾淨,拖地要用到高水量先有效。

不過有些位置係去不到,雖然呢部機有電腦規劃位 ...

呢度有介紹

https://kknews.cc/tech/92vylpj.html

大宅

crshk 發表於 17-12-10 22:12
呢度有介紹

https://kknews.cc/tech/92vylpj.html

真係好多謝你呀!
似乎唔錯。

我想應該會買一部,應該幫到我好大的忙!

謝謝你。

侯爵府

yauyaumammy 發表於 17-12-10 22:54
真係好多謝你呀!
似乎唔錯。

welcome

大宅

crshk 發表於 17-12-11 08:04
welcome

請問你可以send 條link 俾我嗎?

我係淘寶見到有得買,但無一間肯送貨到香港?

侯爵府

yauyaumammy 發表於 17-12-13 09:32
請問你可以send 條link 俾我嗎?

我係淘寶見到有得買,但無一間肯送貨到香港?

官網會送,但係係順豐直送,不能集運,因為有鋰電池。我買過三次。

https://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=39065048677&spm=a2141.7631730.0.i2

Linda_lady    發表於 18-2-19 21:38

侯爵府

crshk 發表於 17-12-13 10:49
官網會送,但係係順豐直送,不能集運,因為有鋰電池。我買過三次。

https://m.intl.taobao.com/detail/de ...

提提你,我上次不要贈品,可以免左順豐運費。

大宅

crshk 發表於 17-12-13 10:52
提提你,我上次不要贈品,可以免左順豐運費。

多謝tips!
好提議!

唔該晒。

侯爵府

yauyaumammy 發表於 17-12-13 11:37
多謝tips!
好提議!

Welcome

男爵府

我都睇中你呢個Ecovacs Deebot , 唔知幾耐叉一次電? 不過我想係香港買, 淘寶無保養, 我覺得香港買有信心d.

侯爵府

grace911 發表於 17-12-25 15:35
我都睇中你呢個Ecovacs Deebot , 唔知幾耐叉一次電? 不過我想係香港買, 淘寶無保養, 我覺得香港買有信心d.
...

每次用完會自動回充,有充電座。我屋企五百幾呎,拖掃完一次大概用 40% 電。

香港買係有保養,但價錢係內地一倍半,由於差別太大,所以決定淘。

侯爵府

crshk 發表於 17-12-25 15:38
每次用完會自動回充,有充電座。我屋企五百幾呎,拖掃完一次大概用 40% 電。

香港買係有保養,但價錢係內 ...

另外萬一不幸壞左,深圳有維修點,不介意可以拎上去。

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都有睇緊, 我睇中呢部Ecovacs Deebot Slim 2 DA5G, 輕薄設計款,又可以用 抺布清潔或者實地清潔,可以用電話控制.

大宅

crshk 發表於 17-12-13 10:49

https://m.intl.taobao.com/detail/de ...

請問你有沒有用官方的Apps?話可以透過Apps 去set 時間的。

我connect 唔到個Apps.
唔知道你有沒有用呢?

大宅

另外,請問你是否只加水入水箱?可唔可以加清潔劑?

侯爵府

yauyaumammy 發表於 18-1-2 11:01
另外,請問你是否只加水入水箱?可唔可以加清潔劑?

不建議加清潔劑,有可能塞噴咀。

侯爵府

yauyaumammy 發表於 18-1-2 11:00
請問你有沒有用官方的Apps?話可以透過Apps 去set 時間的。

我connect 唔到個Apps.

有用到,上內地 App Store 下載,無問題。

首頁

尾頁

跳至