婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

見到post的大家,我覺得現在的新抱有好多都好有愛,會理會長老們的說話,又會去佢地要求的聚會,又會想辦法滿足佢地的無理要求。。。我好多時都會交波比c6,或者直頭理都唔理,我認我無禮貌,再嘈我會無品兼,好彩我有個接到波的好c6+唔多會煩人的長老。。。。真心感恩

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

有時見到新抱們被恰到上心口都唔反抗, 睇到眼火爆

珍珠宮

stitch2012 發表於 17-12-11 10:40
有時見到新抱們被恰到上心口都唔反抗, 睇到眼火爆

同意!

尤其是係嗰啲做人老公,
明知自己個娘親向自己老婆駛陰暗手段,
明知自己個老婆好唔開心,
都仲強行威迫自己老婆去見自己個咁嘅娘親!

我覺得,自己老婆係別人的女兒,亦係自己追求到自己身邊,點解要咁樣對待?

侯爵府

HoshiSora 發表於 17-12-11 15:26
同意!

尤其是係嗰啲做人老公,

男人係唔會甘聰明睇得出自己阿媽使陰招,就算知道都要做 鴕鳥 唔想承認自己阿媽手段惡劣/心地差。

vinvin901    發表於 17-12-15 16:27
Jolin_Yuen    發表於 17-12-13 12:52

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

回覆樓主:

恭喜你好幸福 婆媳好唔好係取決於個人點諗,諗歪左對雙方都唔好

侯爵府

回覆樓主

迫於無奈而已!為免c6難做!

珍珠宮

Huuu 發表於 17-12-11 15:59
男人係唔會甘聰明睇得出自己阿媽使陰招,就算知道都要做 鴕鳥 唔想承認自己阿媽手段惡劣/心地差。
...

男人為咗個陰詐的娘親而心靈與精神上折磨別人的女兒丶兼係自己追求回來的女人,好冇良心!

侯爵府

HoshiSora 發表於 17-12-11 16:55
男人為咗個陰詐的娘親而心靈與精神上折磨別人的女兒丶兼係自己追求回來的女人,好冇良心!
...

我反而覺得佢地係最可憐。

人人講母親偉大,每人母親都會無條件付出愛子女,
但因為佢地比較下有個自私的阿媽,接受唔到現實選擇逃避。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

公爵府

回覆樓主

婆媳之間會連繫埋一齊,係因為一個男人,如果唔係99唔使挑剔新抱,新抱唔使唔妥99,啲男人唔想煩、夾硬要老婆硬食、置身事外實在係自私到爆燈。啲男人要求老婆十項全能,要返工、湊小朋友、管理屋企.... 仲要討好埋佢阿媽之前,有冇反省下自己係咪做得好到可以咁要求?

vinvin901    發表於 17-12-15 16:28

珍珠宮

Huuu 發表於 17-12-11 17:01
我反而覺得佢地係最可憐。

人人講母親偉大,每人母親都會無條件付出愛子女,

男人才不可憐
講真,男人企喺自己老婆嗰面,唔好迫自己老婆去應酬成日陰詐的99,老婆個陰詐99係男人個娘親,慌個娘親會同自己個仔脫離關係?

但係,男人往往都只會不分是非,用盡各種威迫,不惜傷透自己老婆的心,都要達到目的,要自己老婆抑鬱寡歡都要面對陰詐的所謂99!
有不少情況,仲搞到離婚!害咗別人的女兒一生!

珍珠宮

feifei_baby 發表於 17-12-11 17:08
婆媳之間會連繫埋一齊,係因為一個男人,如果唔係99唔使挑剔新抱,新抱唔使唔妥99,啲男人唔想煩、夾硬要老 ...

就算個男人全方位養起自己個老婆,但係就因為咁,更大大聲大大理由咁迫自己個老婆去面對自己陰陰詐詐嘅娘親,其實個老婆都唔幸福得去邊!

最可惡的99,係人前扮儍扮天真扮和藹可親扮從不與人為敵,但當與新抱獨處的時候,陰毒詭詐惡相乜都表露無遺⋯⋯最恐怖係,當個咁嘅99「料理」緊個新抱之際,有其他屋企人行埋嚟呢⋯⋯嘩個99塊面快如閃電,好似中國國粹變臉咁,立即E開棚牙,露出燦爛笑容!OMG

男爵府

Huuu 發表於 17-12-11 15:59
...

我老公就係例子,好彩連我媽都表態埋,老公亦唔可能再自欺欺人!

男爵府

HoshiSora 發表於 17-12-11 17:39
就算個男人全方位養起自己個老婆,但係就因為咁,更大大聲大大理由咁迫自己個老婆去面對自己陰陰詐詐嘅娘 ...

形容得好正,我99都係咁既人,人前人後一個樣,好坦白,真係天知地知佢知我知,但佢個仔都係唔想知!

珍珠宮

章魚妹妹 發表於 17-12-11 18:59

形容得好正,我99都係咁既人,人前人後一個樣,好坦白, ...

奇就奇在,就算個男人都知嘞,
但都係會選擇壓迫自己個老婆囉!

個男人個奸詐娘親,只要扮吓弱者,個男人就一定會壓迫自己個老婆!

侯爵府

章魚妹妹 發表於 17-12-11 18:55
我老公就係例子,好彩連我媽都表態埋,老公亦唔可能再自欺欺人!
...

所有男人都會心裡期望自己阿媽改邪歸正,
只不過佢地唔會講出黎。

而我地最好捉緊時機拉遠居住距離
疏遠關係,先防止佢地再有妢善良的機會。

侯爵府

HoshiSora 發表於 17-12-11 19:35
奇就奇在,就算個男人都知嘞,
但都係會選擇壓迫自己個老婆囉!

唔係!
你睇下個社會,電視機下下講親情偉大,母愛偉大,家庭溫暖!
冇男人敢背負做衰人的膽量。
天下無不是父母嘛!

Jm你再去睇下晴報post上yahoo的婆媳問題回覆,
妳望望其他道德官點評論?
今日yahoo先有一單晴報上

珍珠宮

Huuu 發表於 17-12-11 19:40
唔係!
你睇下個社會,電視機下下講親情偉大,母愛偉大,家庭溫暖!
冇男人敢背負做衰人的膽量。

天下無不是的父母,
卻創造了:
天下全不是的妻子!

侯爵府

HoshiSora 發表於 17-12-11 19:59
天下無不是的父母,
卻創造了:
天下全不是的妻子!

呢度JM教我,先治好自己老公先~
可能我地要報名上小三成功教學堂

珍珠宮

Huuu 發表於 17-12-11 20:06
呢度JM教我,先治好自己老公先~
可能我地要報名上小三成功教學堂

冇用㗎!學曉神乎奇技都冇用!
只要唔去應酬,唔去面對男人嘅奸險娘親,都一樣即時判重罪!

大宅

回覆 Huuu 的帖子

無錯....男人係唔會出面處理呢d問題....

首頁

尾頁

跳至