嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為怕佢太細會食左佢落肚

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好細小朋友可買mega 大D吞唔到的, 6,7歲就玩正常size

禁止訪問

回覆樓主

禁止訪問

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

大宅

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Lego有大size,叫duplo岩細嘅小朋友玩!

大宅

陪月勳章

只要過左放野入口既階段就玩得,我兩個小朋友都歲半就玩
不過太細俾佢玩都無用,會唔識/唔夠力砌,但算係訓練下佢地啲小手肌掛??
  33週了,工作仍然好忙,阿b你要乖d,如果唔係媽媽就好辛苦架啦~

禁止訪問

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我仔女由歲幾兩歲都開始玩,有大大舊叫DUPLO,或者買MEGA BLOCKS,隨住年齡增長,LEGO就越來越細粒,越來越多款越複雜,仲越來越貴,我仔11歲,玩緊TECHNICS款,吓吓都幾百蚊一盒,好肉赤,但佢真係超級鍾意,日日都砌。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

別墅

細個可以買大大舊個d, 安全d

大宅

MommyPanel勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

四五歲可以睇爸爸砌

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

rose-mag 發表於 17-12-12 13:44
我仔女由歲幾兩歲都開始玩,有大大舊叫DUPLO,或者買MEGA BLOCKS,隨住年齡增長,LEGO就越來越細粒,越來越 ...

寶石宮

2023年兔年勳章

littlevichan 發表於 17-12-11 09:54
因為怕佢太細會食左佢落肚

歲幾可由duplo玩起

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

我大女兩歲已有玩
拼下拆下件咁
未識砌,但接觸左就一直到而家都喜歡砌LEGO
一砌會坐定砌成兩三個鐘

子爵府

回覆樓主

Buy the mega one

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我仔至愛MEGA BLOCKS

子爵府

回覆樓主

細個買mega block

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

民房

四至五左右先玩到, 現在27months, 買左好多都未識玩

大宅

回覆樓主:

我仔一歲開始玩duplo,係生日禮物,佢好鐘意,玩幾次已經成功砌到兩粒一齊

首頁

尾頁

跳至