懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

救命啊!琴日去私家照超聲波時,醫生照到阿仔頭扁....我三星期前照都一切正常(照結構),個時照到頭圍20週3,個頭都冇扁,但三星期後頭圍得個21週2,即係三星期大左6日?其他一切正常around 23weeks...個醫生會唔會求其度錯?同我唔記得問醫生個頭會唔會圓返?有冇人有經驗share?我好擔心

子爵府

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

zoosaku 發表於 17-12-13 09:57
救命啊!琴日去私家照超聲波時,醫生照到阿仔頭扁....我三星期前照都一切正常(照結構),個時照到頭圍20週 ...

點樣見到頭偏? 我照4d都睇唔清楚偏定圓喎 仲有照超聲波唔係100%準確,一定會有偏差嫁喎,即使驗血都唔可能100%啦

子爵府

zoosaku 發表於 17-12-13 09:57
救命啊!琴日去私家照超聲波時,醫生照到阿仔頭扁....我三星期前照都一切正常(照結構),個時照到頭圍20週 ...

係醫生講頭扁?

別墅

musiccisum 發表於 17-12-13 21:36
係醫生講頭扁?

係啊醫生講的

別墅

Yanlovesnaz 發表於 17-12-13 21:35
點樣見到頭偏? 我照4d都睇唔清楚偏定圓喎 仲有照超聲波唔係100%準確,一定會有偏差嫁喎,即使 ...

因個頭長左,所以醫生話扁...但願佢係錯,已約了星期五睇第二個醫生

大宅

回覆樓主:

我個仔喺度入面都係頭扁㗎, 因為我有個瘤夾住咗佢個頭同子宮壁,所以個頭keep住一路都係扁,出世之後同佢(初)返就變圓

別墅

acmcdull 發表於 17-12-14 09:32
我個仔喺度入面都係頭扁㗎, 因為我有個瘤夾住咗佢個頭同子宮壁,所以個頭keep住一路都係扁,出世之後同佢( ...

明白了,謝謝

水晶宮

回覆樓主

我大孖夾住細孖都係扁。
出世後而家3個月圓返

首頁

尾頁

跳至