烹飪搵食

跳至
[菜式] 黄金蝦

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

用咗兩隻咸蛋黄去炒都係唔係好夠金黄,又唔想落太多,始終都係多膽固醇,一定要用牛油至香。

swanmonki    發表於 17-12-26 23:40
藍天竹    發表於 17-12-14 12:30
cathyhung620    發表於 17-12-14 12:08
Cheuk2012    發表於 17-12-13 21:21
風扇    發表於 17-12-13 20:08

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

版主!好吸引

大宅

回覆樓主:

超正呀

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

好正

大宅

回覆樓主:

好正呀

男爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

好好味咁

象牙宮

rose-mag 發表於 17-12-13 12:45
用咗兩隻咸蛋黄去炒都係唔係好夠金黄,又唔想落太多,始終都係多膽固醇,一定要用牛油至香。

咸蛋黄 炒蝦, 當然好食。

用南瓜代替蛋黃, 不知行得通不??

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

回覆樓主:

大宅

流晒口水

伯爵府

好正

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

333s 發表於 17-12-14 21:01
咸蛋黄 炒蝦, 當然好食。

用南瓜代替蛋黃, 不知行得通不??

要樣似係得嘅,但一定唔係果種風味,反而有金沙南瓜,又係好好食,不過少食多滋味。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

伯爵府

This looks amazing

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

虎到金來勳章

rose-mag 發表於 17-12-13 12:45

心情勁好!

男爵府

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至