醫護健康

跳至

首頁

尾頁

別墅

媽媽呢排高血壓去到180,又訓唔到覺,請問有無醫生或中醫介紹?睇咗西醫都唔見好

禁止訪問

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章

大宅

如果真係血壓好高又好唔舒服, 要睇急診.

別墅

180, 好危險,去急症室.

大宅

回覆樓主:

血壓高要注意多啲飲食方面

大宅

煲下白背木耳南棗水比佢飲下
老人家會唔會身體有炎症令佢咁高,例如腳痛腰痛之類
180 急症室都唔會比你住院,咁多細菌環境咁差都唔好住啦,d醫生都係叫番去門診較藥

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果180咁高就一定要小心飲食,
仲要先睇西醫食一排血壓藥穩定返再搵中醫調理啊
執仔之手 與仔偕老

伯爵府

回覆樓主:

睇政府啦!電話登記,會驗血,驗小便,醫生開藥,仲有健康課程

私家一個月藥幾百蚊,不包任何化驗,政府$50 ,血壓高可能要長期食藥的

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

180真係好高,媽媽冇頭暈唔舒服咩?要去見醫生啦,如果一直都係咁高,好有機會要長期食藥,高血壓好多原因,唔好估估下,見下醫生做檢查穩陣D。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

牛年勳章

回覆樓主:

咁高最好去醫院,留意埋下壓幾高

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

快去睇醫生

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

180咁高要睇醫生

複式洋房

2018父親節勳章 2018復活節勳章

上壓定下壓?不過都係睇醫生安全點

子爵府

回覆樓主

去政府睇

大宅

BB防敏心得分享勳章

回覆 sassBB 的帖子

平常生活要少鹽,早上睡早起。做運動。
血壓高可以由好多問題引致,見議抽血做個全面的身體檢查。
腎科內分泌科專科醫生,曾偉基醫生。

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

西醫,要搵出原因
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

首頁

尾頁

跳至