想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我知道她幾個月前生了,今天傳相給我,話bb好得意。其實我同老公已經很努力很努力,唔知情既人無心講一句都會令我好hurt,Ivf路唔易行,玻璃心啊!
備孕快兩年了:量體溫、紅d、中藥、戒口、iui、ivf、宮腔鏡⋯⋯直至兩日前第一次放胎,現在心情忐忑不安,很想放鬆一下,很想消除自己的負能量。

大宅

回覆 Leira 的帖子

放鬆啲我同你一樣 你做的野 我全部都有做齊現在行到最後一步放鬆心情去迎接啦

洋房

好多人講嘢都唔經大腦。之前有個朋友問我係咪有好消息,其實我嗰陣時啱啱小x,都唔想答佢,所以求其敷衍左兩句。點知佢仲要追問,跟住我就忍唔住同佢講,啱啱冇咗,諗住就完結左個話題。

跟住佢就問我會唔會繼續再追,我完全都冇心機答佢,跟住就話等天意啦,點知佢仲要同我講多一句,唔得呀一定要生兩個㗎,點可以淨係得一個呀。大佬生到我唔生咩。對住呢啲人其實真係無言。

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

好明白感受,尤其是天天放仔張相上fb,講己個仔有幾得意,幾可愛都一樣難受。樓主ivf我跌跌碰碰都有六年,呢條路好難走,但為了生小孩,大家都會好努力,不放棄,加油!

洋房

回覆 Wongpoman 的帖子

佢似係真心天真,唔似係潤我,所以只能自己谷氣。

大宅

回覆 Ashleydear 的帖子

這個世上有好多人講野都唔經大腦 不要放在心

大宅

Wongpoman 發表於 17-12-13 22:40

放鬆啲我同你一樣 你做的野 我全部都有做齊現在行到最後一步放鬆心情去迎接啦 ...

多謝你的鼓勵!

大宅

ceo234 發表於 17-12-13 23:09

好明白感受,尤其是天天放仔張相上fb,講己個仔有幾得意,幾可愛都一樣難受。樓主ivf我 ...

謝謝你,6年時間一點都不容易,stay positive!

大宅

Ashleydear 發表於 17-12-13 22:43
好多人講嘢都唔經大腦。之前有個朋友問我係咪有好消息,其實我嗰陣時啱啱小x,都唔想答佢,所以求其敷衍左 ...

你的朋友一點同理心都沒有,如果我係你,我一定會疏遠佢,絕交都似

洋房

只係岩岩某場合撞到,平時都好少見。
Btw,其實佢係教徒......

洋房

其實學識放鬆一d都唔易,但放鬆真係對受孕有幫助,希望大家都可以好快有好消息!

大宅

回覆樓主

結婚遲我好多年既好朋友剛懷孕,日日同我講佢幾咁開心同興奮,每日一定會加多句「我都唔明有乜阻止緊你生?咁令人開心!我係你早就生左」

開頭兩星期我都忍左佢,笑笑口話「你咪理」就算。後來因為真係唔想再笑,就忍唔住同佢講我努力緊...未有消息。諗住咁應該夠直啦,點知佢反問我咁容易既事,佢試左兩個月就得....仲不停怪我一定唔係全心全意(佢有信仰),所以未有。

我一度真係諗過同佢絕交算...但幾10年老友,佢仲叫我做佢個仔既契媽....

我都唔知未來個幾個月點捱...唯有安慰自己我繼續努力ivf, 實會成功

洋房

回覆 kevama 的帖子

唔,令我好懷疑係咪同一個人....個tone咁似

大宅

kevama 發表於 17-12-13 23:53
結婚遲我好多年既好朋友剛懷孕,日日同我講佢幾咁開心同興奮,每日一定會加多句「我都唔明有乜阻止緊你生? ...

一擊即中的人永遠唔會明白箇中的辛酸,每一個周期都像一個輪迴,無止境的擔心沮喪絕望崩潰抑鬱嫉妒,生生不息。

大宅

kevama 發表於 17-12-13 23:53
結婚遲我好多年既好朋友剛懷孕,日日同我講佢幾咁開心同興奮,每日一定會加多句「我都唔明有乜阻止緊你生? ...

加油!你的ivf現在去到咩階段啊?之前有無做過?

大宅

回覆樓主

今日同朋友食飯 佢地一見面就恭喜我地。我同老公都呆左。 因為剛剛一個月前小產左。 個心聽完勁up... 同時都好嬲老公四圍講我有左

男爵府

想生BB熱投

Ashleydear 發表於 17-12-13 22:43
好多人講嘢都唔經大腦。之前有個朋友問我係咪有好消息,其實我嗰陣時啱啱小x,都唔想答佢,所以求其敷衍左 ...

我有個朋友又係咁,我未bingo之前不斷同我講生b其實好容易,問我要唔要條秘方,我之前都一路同佢護邊有秘方,同埋唔係你想像中咁易(佢未生過)!跟住我小x之後,又講同一番說話,我又係忍唔住同佢講話我無咗,佢算醒目即刻收聲話唔好意思

男爵府

想生BB熱投

ceo234 發表於 17-12-13 23:09

好明白感受,尤其是天天放仔張相上fb,講己個仔有幾得意,幾可愛都一樣難受。樓主ivf我 ...

我有個朋友又係咁,我當時剛小x咗,佢不斷係我面前講佢個女好可愛,又點點點……跟住我當時唔知點解好似篤中死穴咁,眼淚不停流,然後同佢講可唔可以唔好再講呢個話題

大宅

Leira 發表於 17-12-14 00:03
加油!你的ivf現在去到咩階段啊?之前有無做過?

我今個月希望 xmas前可以成功植入..

首頁

尾頁

跳至