親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

VICCA6 發表於 18-3-2 23:15
復活節好去處(emoji)上次同個女參加左三門仔舉辦既活動好好玩(emoji)
https://m.facebook.com/story.php?st ...

link是綠在觀塘?

複式洋房

jasper0407 發表於 18-3-4 10:47
link是綠在觀塘?

yes
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=876478582533988&id=613051802210002

九龍灣常怡道27號「綠在觀塘」近mage box

複式洋房

creambb 發表於 18-3-3 22:31
三門仔係去到買入場卷嗎?

係,即場售票

複式洋房

回覆樓主:

智樂遊樂車之賽馬會社區綠化遊樂場2018

初春來了,處處現生機,維園也充滿朝氣,只因一年一度的花展帶來久候365日的「智樂遊樂車之賽馬會社區綠化遊樂場」,歡迎惜花者來玩、更號召好玩者來連續玩,將三月變成March of Play,大的小的來攜手,將維園變成遊樂園!

日期:2018年3月17、18日及24、25日(連續兩個周六及周日)
時間:上午10時至下午5時30分
地點:銅鑼灣維多利亞公園大草地
對象:3至12歲的小朋友及其家長
遊戲項目:禾稈草地帶、小小木匠師、任玩汽水箱、車軚陣、百變木框、紙皮迷宮、竹筒運木珠、透明畫廊、Imagination Playground、激輪滑梯

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1892061830837867&id=139074302803304

建議交通:天后港鐵站A2出口,步行5分鐘即達。
參加辦法:活動屬香港花卉展覽2018之項目之一,凡購票入場者,即可參與。票務詳情請瀏覽「香港花卉展覽2018」之專屬網頁
http://www.lcsd.gov.hk/tc/hkfs/2018/

複式洋房

回覆樓主:

免費活動推介,個女細細個已成日去(emoji),今次係維園舉辦,之前仲可以去麻花展添(emoji)

日期:2018年3月17、18日及24、25日(連續兩個周六及周日)
時間:上午10時至下午5時30分
地點:銅鑼灣維多利亞公園大草地
對象:3至12歲的小朋友及其家長

大宅

回覆樓主

你的活動好豐富,請多d分享有咩免費或者平價活動,我都想多d帶兩個女出去玩

複式洋房

Kellymamma 發表於 18-3-15 23:00
你的活動好豐富,請多d分享有咩免費或者平價活動,我都想多d帶兩個女出去玩
...

先join 屋企附近團體,YMCA, 青協,救世軍,小童群益會……等,好多都有平靚正活動

大宅

VICCA6 發表於 18-3-16 14:44
先join 屋企附近團體,YMCA, 青協,救世軍,小童群益會……等,好多都有平靚正活動 。
...

係咪join咗呢d團體,有活動就會收到通知?

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

VICCA6 發表於 17-12-14 15:02

我低收入家庭 ,所以多數搵D平靚正活動,乜都玩下 ...

幾多個廁所?
Thanks

複式洋房

Kellymamma 發表於 18-3-16 14:59
係咪join咗呢d團體,有活動就會收到通知?

有D會whatapp通知,睇fb或者有活動通訊

複式洋房

jksd 發表於 18-3-16 15:15
每間房都係咁嘅4床setting?

幾多個廁所?

張相其實有3張單人床+1張碌架床,另1間房就3張單人床

用戶要求終止服務

回覆樓主

俾個叻你,成日唔知邊度搵呢啲同小朋友玩(emoji)

複式洋房

流星花丸 發表於 18-3-16 19:27
俾個叻你,成日唔知邊度搵呢啲同小朋友玩(emoji)

近排報到免費南丫島day camp, 免費做手工皂,免費西九聽故事,免費2日1夜camp,同免費做讀寫test

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

大宅

VICCA6 發表於 18-3-17 10:22
近排報到免費南丫島day camp, 免費做手工皂,免費西九聽故事,免費2日1夜camp,同免費做讀寫test ...

點join架?

複式洋房

ho85 發表於 18-3-19 22:21
點join架?

免費day camp 糸信儀會,免費手工皂糸easy pama,免費camp 糸 綠想成真
上fb 睇下同join返自己屋企附近既兒童團體

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

VICCA6 發表於 17-12-14 15:02

我低收入家庭 ,所以多數搵D平靚正活動,乜都玩下 ...

好靚啊

大宅

VICCA6 發表於 18-3-6 14:15

初春來了,處處現生機,維園也充滿朝氣,只因一年一度的花展帶來久 ...
可惜測驗週

複式洋房

Thomas_edu 發表於 18-3-20 17:08
可惜測驗週

佢地一年舉辦幾次,follow fb ,下次可以去

複式洋房

JD930 發表於 18-3-20 15:06
好靚啊

多謝,春天到好多地方有靚花睇

首頁

尾頁

跳至