自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fishfishbi 發表於 17-12-14 21:41
唔好中計 我有朋友喺入面做 佢哋話最後一個月續約先係最平( 除非到時周圍都加價)
...

但如果唔續,好似hkbn規定要提早1個月前cut佢
真心想請教,如果等到最尾1個月內佢offer個價都唔岩,咪唔夠時間cut佢囉? 唔知會唔會被罰錢?
我黎緊2月尾完約,暫時佢淨係sell過我一次,好少打黎,同埋小熊幫我block晒佢都搵唔到我

子爵府

daughterma 發表於 17-12-14 17:46
3 得唔得?

用緊光谶1G冇問題
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

大宅

[email protected] 發表於 17-12-14 21:31
我用3幾年,100m,岩岩續約,$88/月,簽2年,送my TVs super

咁平!我用左1x幾年,而家$13x, 又係出年4月到期,呢排係咁打嚟摟續約,收我$16x,, 咩舊客戶先有

大宅

回覆樓主

我娘家今個月12 號完約香港寬頻,早2 個月已經比cut form ! 拖到上星期五先續約!

1000 Mb , 包 my tv super , 168/月! 2 年!

男爵府

歡迎致電abc 發表於 17-12-14 22:23
咁平!我用左1x幾年,而家$13x, 又係出年4月到期,呢排係咁打嚟摟續約,收我$16x,, 咩舊客戶先有 :igiveu ...
你$13X有冇包電話?

大宅

smile828 發表於 17-12-14 22:38
你$13X有冇包電話?

家居電話$3x, 10月到期, 加到我$7x, 填埋cut form都唔肯維持舊價,我最終取消左

男爵府

瑤瑤~ 發表於 17-12-14 22:17
真心想請教,如果等到最尾1個月內佢offer個價都唔岩,咪唔夠 ...

你一個月前cut左佢,佢會有更平嘅offer俾你。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

馬拉雞 發表於 17-12-15 00:40
你一個月前cut左佢,佢會有更平嘅offer俾你。

thx

大宅

瑤瑤~ 發表於 17-12-14 22:17
真心想請教,如果等到最尾1個月內佢offer個價都唔岩,咪唔夠 ...

填咗表先,到最後一定有人打比你

大宅

[email protected] 發表於 17-12-14 21:31
我用3幾年,100m,岩岩續約,$88/月,簽2年,送my TVs super

好平喎~請問咩類型屋?
我唐樓,出年一月到期

子爵府

我用咗五年啦,而家用緊HKBN $120/月, 100M+wifi.....
半年前已經打嚟,無聽過佢任何電話,
最近一次終於出返 email 網上續跟舊價簽30個月,見香討有人$99 有埋 mytv 簽2年,你仲 $88 添,咁我又再等吓啦

珍珠宮

daughterma 發表於 17-12-14 21:31
佢真係日日call, but我無聽佢地d電話,佢地揾我唔到,只係留錄音叫我call back 佢,我無理
...

因為要搵d 怕煩d 人,俾個貴plan 佢

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

請問有100m, 有1000m, 係咩黎?我好似係100m, 但都要咁貴,係咪揾苯

男爵府

daughterma 發表於 17-12-15 14:26
請問有100m, 有1000m, 係咩黎?我好似係100m, 但都要咁貴,係咪揾苯

100M, 500M, 1000M (即1G)係速度~ 一般家用500M綽綽有餘, 除非打機要再快d用1G~
一般100M $99每個月(公屋價)

男爵府

babytai 發表於 17-12-15 06:55

你用緊HKBN $120/月, 100M+wif 咁貴?!
我用緊HKBN$128/月(私樓) 500M + WIFI + TV Super + 寬頻電話 + 30分鐘IDD

男爵府

馬拉雞 發表於 17-12-15 15:55
你用緊HKBN $120/月, 100M+wif 咁貴?!
我用緊HKBN$128/月(私樓) 500M + WIFI + TV Super + 寬頻電話 + ...

我用緊100m+家居電話,要178, 夾心屋宛,係咪貴

男爵府

daughterma 發表於 17-12-15 16:01
我用緊100m+家居電話,要178, 夾心屋宛,係咪貴

用HKBN無非想平~ 100M要$178 我實在俾吾落手, 寧願俾貴少少上Netvigator 500M好過~

男爵府

馬拉雞 發表於 17-12-15 16:09
用HKBN無非想平~ 100M要$178 我實在俾吾落手, 寧願俾貴少少上Netvigator 500M好過~

...

我以為係市價

首頁

尾頁

跳至