跳至

首頁

尾頁

大宅

只是想來呻下,明明囝囝當天表現很好(可能是作為阿媽的我自認為),幾乎全部都答到,連老師都話囝囝好識表達,講野好叻!以為報7間,至少有一間會收,但是居然收到信,6間是後備,果一下,我好懷疑我是不是看錯后尾我思前想後,雖然不知道具體學校收生的準則,但是其中一個原因可能是因為是細B(10月B),報之前我天真的以為,至少有一間會收,但是衣家看來,凍過水了
衣家唯有期望,交去各學校的求位信會有用啦,至少有一間可以收到啦,如果不是,下年又再戰,我真是好驚哆~~~
其实我的要求不高,只要幸福一辈子就够了~~~

大宅

selenalim 發表於 17-12-15 01:34
只是想來呻下,明明囝囝當天表現很好(可能是作為阿媽的我自認為),幾乎全部都答到,連老師都話囝囝好識表 ...

我in4間咋,已知一間未Reject,一間後備生,未知兩間都凍過水啦因為我知道佢表現係非常之唔好,我都已經寫咗求位信,我有信心註冊完一定有位俾我哋㗎,去到一月尾都未有回應唯有再寫多封求位信,收唔收另外一回事最緊要有為阿B爭取~
加油(emoji)(emoji)

男爵府

你係咪揀啲大熱嘅學校?
我仔10月細B, IN 6間, 表現我自己都覺得差, 一啲都合作, 唔肯坐
但有3間AM Offer, 最心儀一間reject, 2間未知
全部大圍學校, 唔熱門的
陸陸續續好多媽媽放位, 唔好太担心

男爵府

回覆樓主:

同路人,in7間得1間pm offer, 其他全reject 口唔知衰咩?9月B女,好尷尬,唔想下年做超大B

大宅

魚香茄子 發表於 17-12-15 10:44
我in4間咋,已知一間未Reject,一間後備生,未知兩間都凍過水啦因為我知道佢表現係非常之唔好,我都已經寫 ...

是!呢樣我知,盡自己最大努力去為仔仔爭取,但是就算有位多數都是pm

大宅

carwaichu 發表於 17-12-16 12:24
你係咪揀啲大熱嘅學校?
我仔10月細B, IN 6間, 表現我自己都覺得差, 一啲都合作, 唔肯坐
但有3間AM Offer, ...

恭喜(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)曬JM,得償所願!有3間AM,有幾間是熱門,有2間一般,但是我怎麼覺得間間都多人爭的

大宅

erumic 發表於 17-12-18 19:56
同路人,in7間得1間pm offer, 其他全reject 口唔知衰咩?9月B女,好尷尬,唔想下年做超大B
...

我地一齊等待好消息!我都不知衰邊樣,但是後備就是後備,唯有再努力爭取最後的機會!

大宅

回覆樓主

咁最後結果點啊?後備都有機會架一註冊完咗之後你就打電話話好有誠意等通知

男爵府

魚香茄子 發表於 17-12-18 23:12
咁最後結果點啊?後備都有機會架一註冊完咗之後你就打電話話好有誠意等通知
...

一日未到註冊日,甚至過左註冊日中仲有好多機會 啲人話註冊當日都會即日收到電話,所以唔好太早去註冊

大宅

魚香茄子 發表於 17-12-18 23:12
...

衣家暫時話未有,可能真是要等到注冊後才有機會哆

大宅

carwaichu 發表於 17-12-19 00:06
一日未到註冊日,甚至過左註冊日中仲有好多機會 啲人話註冊當日都會即日收到電話,所以唔好太 ...

真是咖?甘我注冊當天就拿定電話(emoji),一于間間打電話去

複式洋房

我覺得大細B其實影響不大, 我係1月B, IN 5間, 所有問題都答啱晒, 但就慢熱冇咩笑容現在得 1間AM Offer, 1間未知, 但多數涷過水, 心儀的Rejected, 其他就係後備

大宅

想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

未到最後都唔好失望住喇,我識小朋友做後備,都有電話打黎有位。有時間留意下第二輪面試報名係幾時。再三,做大b米仲好!

大宅

Siuyee_chee 發表於 17-12-24 06:36
未到最後都唔好失望住喇,我識小朋友做後備,都有電話打黎有位。有時間留意下第二輪面試報名係幾時。再三, ...

Jm甘早!衣家已經有電話通知了咩?甘快?做咩我前幾日打去,仲話要等注冊後才知?

我都知做超大B仲好,但是我怕到時招生標準因為是超大B又提高左,所以沒信心到時可以入到心水學校!

大宅

YY526 發表於 17-12-20 10:31
我覺得大細B其實影響不大, 我係1月B, IN 5間, 所有問題都答啱晒, 但就慢熱冇咩笑容現在得 1間AM Offe ...

我細B都是慢熱無表情,你都好,有AM收左,我恨都恨不來

大宅

想生BB熱投 畀面勳章

selenalim 發表於 17-12-24 10:50
Jm甘早!衣家已經有電話通知了咩?甘快?做咩我前幾日打去,仲話要等注冊後才知?

我都知做超大B仲好,但 ...

未咁早知,不過我估仲有幾會,所以唔好唔開心不要擔心太多,俾多啲信心自己小朋友

別墅

回覆樓主

唔洗咁緊張,註冊日之前都有機會,寫多幾封信,一定有學校收,其實之後有好多學校都會有位

首頁

尾頁

跳至