不如大家分享下襟用靚料嘅嘢,乜都得

yiupigpig
|
依家D嘢質料好差,就算有牌子嘅嘢,用幾個月可能都好快就爛,集思廣益,分享下靚料家品、袋、鞋……乜都得,襟用減少浪費
紅A膠品,堅硬淨。
反而好多袋嘅拉鏈好差,用幾個月就爛!
maymaysheep
|
Good post ,我覺得耐用的有芝華x梳化,ikeaa 燈飾碗碟
vvbyy
|
康寧餐具,Tse cashmere sweaters, i phone
綠荳媽媽
|
歐化皮梳化
Lilylee727
|
outdoor背囊好抵用, 我嗰個用左5年, 我覺得可以再用多3, 4年
wcpcelia    發表於 17-12-15 12:10
kitbebe
|
Dr. Martin阿女返學鞋, 著幾年
鍾太2009
|
衣物:無x良品,雖然made in china,但布料質量幾好,穿起碼3,4年都無起毛粒同變型!
cherrywong05
|
Porter袋
APIGMA    發表於 17-12-15 14:34
貓頭雀
|
Lilylee727 發表於 17-12-15 09:32
outdoor背囊好抵用, 我嗰個用左5年, 我覺得可以再用多3, 4年

我果個十年了。
而家變 了湊仔背囊
natnat_tsang
|
康寧餐具好襟用, Burberry 絲巾, 頸巾...最經典格仔款, 唔會out, 用咗over 十年都保暖, 唔out....
Lilylee727
|
貓頭雀 發表於 17-12-15 09:47
我果個十年了。
而家變 了湊仔背囊
真係又平又好用
yellowmama
|
M宇頭的吸塵機
第一次買咁貴嘅機
但就呢十年
粗魯對待
仲好新
吸塵時唔會有臭味
|

Outdoor 太陽眼鏡
瑪莎鞋(着極都唔爛,激死人)
Aigle 外套和雨衣
紅A 膠兜
康寧歺具(幾次掉地都唔爛)飛利x 的拔毛機 (激光之前用咗差不多10年)

反而想知道天上野嘅生鐵鑊,耐唔耐用?

Poyau
|
yiupigpig 發表於 17-12-15 09:01
依家D嘢質料好差,就算有牌子嘅嘢,用幾個月可能都好快就爛,集思廣益,分享下靚料家品、袋、鞋……乜都得 ...

紅A 30年不變
Ashleydear
|
皮褸, 我有一件著左近20年
I9528
|
1. 知慢嚟牛皮彈鉸梳化,10+年
2. 伊來黑 C 洗衣機,12-13年,仍然操作正常
3. 牛頭保溫杯,跟身 17 年,依然保到溫
4. Thermxx 真空煲 + 5層鑊,都係18 年,煲湯煮餸依然係佢
kattsang
|
康寧餐具,試過幾次碗櫃跌落黎,裂痕都無條

日本制洗衣機,雪櫃,抽濕機,十幾年仲好新

coolwinnie
|
依家D嘢質料好差,就算有牌子嘅嘢,用幾個月可能都好快就爛,集思廣益,分享下靚料家品、袋、鞋……乜都得 ...

Thermxx 5層鑊,至少用左15 年

Panasonic 熱水煲,1X年

Casio 電子鐘

mrschocolate
|

冷衫/大褸:Cashmere,著左好幾年都無起毛粒,仲好暖。
袋:lesportsac,又輕又剩到重又實用。
袋or銀包:LV
手錶:精工,電池都保用五年
保溫瓶、保溫杯:象印

mrschocolate
|
0421 發表於 17-12-15 09:56
Outdoor 太陽眼鏡
瑪莎鞋(着極都唔爛,激死人)
Aigle 外套和雨衣
天上野嘅生鐵鑊我個個用左四年,暫時仲好好