懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問 有冇媽媽引産後 之後可以順利再懷孕的媽媽分享 大約引產後幾耐開始可以試懷孕?另外引產後幾耐去做身體檢查?謝謝大家分享。

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

mentcheng 發表於 17-12-15 10:18
請問 有冇媽媽引産後 之後可以順利再懷孕的媽媽分享 大約引產後幾耐開始可以試懷孕?另外引產後幾耐去做身 ...

醫生建議第一次月經後就可以嘗試懷孕!我上星期係QE 食藥引產,今日再覆診照到未排清,依架返屋企再食多次藥!希望可以排清,我唔想刮宮!

子爵府

mentcheng 發表於 17-12-15 10:18
請問 有冇媽媽引産後 之後可以順利再懷孕的媽媽分享 大約引產後幾耐開始可以試懷孕?另外引產後幾耐去做身 ...
我係12W + 時候無左BB, (詳情可睇我舊POST). 手術後兩星期, 一個月, 半年我都有去E生度照下同CHK 下自己係唔係已經OK 可以再試.由於要時間調理身體, 我每星期都睇中E, 睇足一年... 再試左一年先有返BB. 下個月就生了~~暫時一切正常.
所以最緊要係你身, 心理都回復過黎先再試. 唔好心急呀.

Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

別墅

回覆樓主:

我上年12月時引產左, 當時bb 12weeks, 引產之後黎左3次m就有返bb喇, 而家就快37weeks喇, 1月頭預產期。
你努力好好休息, 好快就會有返bb架喇!
加油呀!!!!!

大宅

回覆 mentcheng 的帖子

23w6 引產 2個月後返醫院複診已懷孕 宜家20W了。

別墅

lovebbjai 發表於 17-12-18 07:55
回覆 mentcheng 的帖子

23w6 引產 2個月後返醫院複診已懷孕 宜家20W了。

我都係23w6。
恭喜您,bb返左黎搵媽咪

子爵府

回覆樓主:

我係26.5 w引產,坐月後再加中醫調理,半年後再有,生左大仔。
明年3月到細b出世,兩年抱兩呀!唔好灰心!
妳們將永遠活在我的心中.

首頁

尾頁

跳至