自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

遠遠地吹,,,我覺得up 住仲衰過旱

子爵府

happytabo 發表於 17-12-15 12:15
每日同小朋友洗頭後會唔會吹乾?
試過一排日日用風筒吹乾但頭髮明顯好旱, 所以之後如果夏天只會用毛巾索乾 ...

我聽人講,dyson的風筒就係快乾同唔傷頭髮。但我冇試過。。。

珍珠宮

張妹媽 發表於 17-12-15 13:48
題外話
做咩要留到咁長?
大脾中間喎
冇話特登留到咁長, 年年生日都問下佢剪唔剪, 佢話唔想剪咪由佢, 我地好尊重個女既意見, 而且佢都好自豪自己有一把又長又直又滑既頭髮, 係佢個ICON, 佢又唔覺得麻煩咪由佢囉, 佢而家自己沖涼都洗得乾淨, 係要我幫手抺頭髮同吹頭, 咁我自己都長頭髮(到腰), 我都要吹頭, 咪一齊囉~ PS, 佢今年7歲
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

回覆樓主:

我女 都係長頭髮,都係日日洗頭,我都係幫佢吹到八成乾 ,一星期有其中兩日 , 同佢響髮尾用護髮素滋潤一下,so far髮質都ok

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

冬天,我女吹到9成
髮尾用護髮素

珍珠宮

heiheima88 發表於 17-12-15 13:55
長髮轉用負離子風筒,會順滑好多
係呀, 我以前用係髮廊買既風筒, 係就係好強勁既風力, 都快乾, 但就真係會旱之後買左菲利浦既負離子風筒, 都一樣好快乾, 仲吹完唔會旱~

男爵府

育兒性格勳章

回覆樓主

個仔由細到依家都即吹乾唔覺乾

男爵府

小寶貝兒 發表於 17-12-15 14:09
係呀, 我以前用係髮廊買既風筒, 係就係好強勁既風力, 都快乾, 但就真係會旱之後買左菲利浦既負離子風筒, 都 ...

我用開panasonic,去一次旅行用左酒店風筒後,就知道分別有幾大

子爵府

2024年龍年勳章

小寶貝兒 發表於 17-12-15 14:07
冇話特登留到咁長, 年年生日都問下佢剪唔剪, 佢話唔想剪咪由佢, 我地好尊重個女既意見, 而且佢都好自豪自己 ...

勁喎keep到咁長

子爵府

2024年龍年勳章

jy0022 發表於 17-12-15 14:03
我聽人講,dyson的風筒就係快乾同唔傷頭髮。但我冇試過。。。

其實早排有jm開po講都攪到我心郁郁想買,但幾千銀個風筒又真係唔係好捨得

子爵府

2024年龍年勳章

heiheima88 發表於 17-12-15 14:16
我用開panasonic,去一次旅行用左酒店風筒後,就知道分別有幾大

有興趣呀,貴嗎?係咪真係好用

子爵府

2024年龍年勳章

TRUBIMA 發表於 17-12-15 13:59
遠遠地吹,,,我覺得up 住仲衰過旱

我都係咁諗,唯有自欺欺人離遠小小吹

男爵府

回覆樓主

會吹乾呀,濕住個頭對頭皮唔好

珍珠宮

2018復活節勳章

小寶貝兒 發表於 17-12-15 14:09
係呀, 我以前用係髮廊買既風筒, 係就係好強勁既風力, 都快乾, 但就真係會旱之後買左菲利浦既負離子風筒, 都 ...

我就係買咗髮型屋風筒,因為電鬈咗,用風罩吹keep 住個鬈,但吹到啲頭髮好乾呀 我諗我都轉吓你嗰隻用好啲。

珍珠宮

happytabo 發表於 17-12-15 14:34
勁喎keep到咁長

哈哈, 我都覺得佢好野, 又唔會開叉/乾旱~好多人都叫我剪, 不過一來我尊重個女既諗法, 二來我有問過中醫師, 佢話其實只要髮尾唔係又黃又旱就冇問題~

不過就試過因為佢把頭髮, 係台灣無啦啦係捷運比個阿婆鬧我, 話我由得佢留咁長頭髮, 講到我好不負責任咁, 之後又話我女戴眼鏡一定係弱視! 嬲到我丫! 關佢叉事啊! 明明就係近視, 我地2公婆都近視, 囡有都好正常丫! 佢都癲癲地!

大宅

回覆樓主

旱好過病

珍珠宮

nainaitze 發表於 17-12-15 14:39
我就係買咗髮型屋風筒,因為電鬈咗,用風罩吹keep 住個鬈,但吹到啲頭髮好乾呀 我諗我都轉吓你 ...
原來我係用緊PAN記 型號係EH-NE74

子爵府

小寶貝兒 發表於 17-12-15 14:45

咁不如試D記,用完上黎分享下。

珍珠宮

2018復活節勳章

謝謝你 ,本來都想問下你用咩型號嘅,但驚一陣間畀人鬧話,有埋牌子自己上網查下都懶 所以啱啱search緊,依家即睇呢個

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

請問你女用邊款洗頭水/護髮素?

首頁

尾頁

跳至