對幼稚園老師兼職私影有咩諗法...

Rachemama
|
同事個女讀緊k3, 有一日同事發現左個幼稚園老師有兼職私影,
意識好似有d唔恰當, 就問我地意見...
係咪我地老一輩太傳統? 見到d相都硬係覺得唔係太好咁囉!
相::
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26854432
mysterious22
|
性感相?唔係幾好囉
Mrs.Chan
|

wonghiuyeezozo
|
呢個係人地興趣 同攝影、打blog個啲都係一樣姐 或者又當外快 搵返小小
兒家好多人一兼多職 唔會做死一份工
我就覺得冇問題 呢個世代唔同上一代
但我都知其他人唔一定接受既 覺得教師要保守啲
Rachemama
|
條link有好多呀..我睇個老師既fb同ig都有唔少! 唉,係咪我地呢代守舊呢? 我就覺得係真係太性感同有d意淫囉! 如果d小朋友學左都咁樣話老師都係咁做,咁做家長又應該點應付呢?
香蕉煎餅
|
老師都係人,
以前讀書,有老師食煙,
但真係唔多好睇,為人師表
wcpcelia    發表於 17-12-16 20:51
BIGPAT
|
=穩生意.
講係咁講咋...
lam133
|
Rachemama 發表於 17-12-15 15:27
同事個女讀緊k3, 有一日同事發現左個幼稚園老師有兼職私影,
意識好似有d唔恰當, 就問我地意見...
係咪我地 ...

係咪佢本人嚟?

唔係真空也可以吧
greenpea
|
好踩界喎

認真覺得唔係咁好,雖然好似唔會直接影響到幼稚園工作
nsxbobo
|
咁似我個仔以前班主任嘅????
Ho_BB
|
Rachemama
|
回覆 lam133 的帖子

係本人呀, 我同事見家長時仲同佢講過幾句添!我同事而家都好憂心世風日下!
tsung
|
nsxbobo 發表於 17-12-15 15:40
咁似我個仔以前班主任嘅???? ...

tester5
|

我有咩睇法唔重要,校長有咩睇法才重要吧~首先,學校比唔比老師兼職呢?如果比,要唔要事先申請呢?兼職性質需唔需要申報呢?
如果學校都比,家長冇咩可以做。
Rachemama
|
回覆 nsxbobo 的帖子

邊區幼稚園?可能真係
媽咪面
|
如果學校知道,唔知會唔會warning佢
mocha20150323
|
幼稚園仲細,如果佢平時返學行為端正都當唔知。如果小朋友大d就唔好了,如果小朋友發現老師呢一面,一定非常失望。

同埋其實都驚驚地呢類人同爸爸接觸,唔少幼稚園老師都搭上了學生個爸爸
Rachemama
|
回覆 mocha20150323 的帖子

我同事睇完你個comment個心都離左離
是是但但
|
回覆 Rachemama 的帖子

嗯, 如果佢D 相只係一些正經MODEL 相當然冇問題啦~
咁可能佢幫朋友/ 賺外快 / 為興趣etc。
如果個D特登烏低身夾胸,著Deep V衫,超短裙,POSE意淫,我會接受唔到。
不過冇野做到,又冇理由為佐咁轉校。但自己會好唔鍾意呢個MISS囉。
Stellady
|
我仔前一個鋼琴老師,好有料,每次都著緊身衫露半球短裙仔,1期4堂後拜拜佢
之後喺街遇見佢同佢妹&媽,三母女一樣好身材一樣show off ,佢吔習慣咁。

wcpcelia    發表於 17-12-16 20:52