迪士尼畢業禮

elsiechan
|
如題。有無JM曾參加過小朋友迪士尼畢業禮?話說剛收到通告,上面寫住2018年開始,即使持有annual pass的成人,也要付費約三百元參加典禮。我有金卡,相信一定要付費。老實說,當然有點貴,但難得小朋友開心一聚。參加過的JM,畢業禮流程大約怎樣?時間約多久?thx
Yanyanlaupaula
|
elsiechan 發表於 17-12-16 12:02
如題。有無JM曾參加過小朋友迪士尼畢業禮?話說剛收到通告,上面寫住2018年開始,即使持有annual pass的成 ...

我仔星期四去左,我都有金卡,但都比左三百蚊佢去我覺得同同學仔去唔同,自己又可以放下假老師果陣解釋係一個課程泥,唔係only去玩,我仔830反到學校,大約9點出發(迪迪尼開10點)630先反學校接放學,我仔有講玩左木馬,米奇影院,去左灰姑娘果度食左兒童餐,有影下畢業相,畫左小小畫,應該都係工作人員帶下小朋友周圍參觀,最後會比張畢業證書比小朋友,不過我仔話唔算好好玩,我都當係反學咁
tambunyan
|
請問沒卡要多少呢
|
tambunyan 發表於 17-12-16 13:21
請問沒卡要多少呢

都係300蚊度,唔關年卡事
youhello507
|
我去過

有點無聊

只係早一個鐘,影團體相,同一隻卡通人物再影,就冇其他嘢

但人一世,大圍決定去,我一定死跟,寧願自己食一個月麵包
sillything
|
學校應該會揀兩至三個小朋友上巡遊車坐車頭帶隊出發
yy1012
|
我仔出年5月都去,我哋都係有卡,畢業生都要比$320,大人如要一齊入要比$4xx/人,但問過喺迪士尼做嘅朋友,佢話其實只係早一個鐘入去睇小朋友影畢業相,所以我最後決定亞仔早一個鐘跟老師入,我哋大人就開門先入
吉蒂0603
|
都幾無聊,排晒隊,米奇和一班一班的同學,企定定影一張,Q版yeah/V字手勢一張,因為package包了幾張有cover嘅相,除此以外,家長無得入內,個個大人只可以喺欄外,遠距離伸手舉機影入去,都唔個影倒d咩
流水作業式,過程只是同學老師排隊等影相,家長就喺附近好似「追星」咁搵自己的小朋友影花絮。
我嗰時仲請假去做義工,好彩我老公無去,否則更呻笨
charity1017
|
無辦法,人生得一次幼稚園畢業,點都要俾。最慘小朋友有年卡都局俾$320,為既系同米奇大合照
suki2500
|
下年去,阿囡380, 大人500, 小童400, 去一去,成2000,唔去阿囡會唔開心。。
youhello507
|
charity1017 發表於 17-12-17 17:16
無辦法,人生得一次幼稚園畢業,點都要俾。最慘小朋友有年卡都局俾$320,為既系同米奇大合照
...

所以不要 join 年票la
Fishqqma
|
Yanyanlaupaula 發表於 17-12-16 12:40
我仔星期四去左,我都有金卡,但都比左三百蚊佢去我覺得同同學仔去唔同,自己又可以放下假老 ...

課程?
老師美化了!
Fishqqma
|
sillything 發表於 17-12-16 15:59
學校應該會揀兩至三個小朋友上巡遊車坐車頭帶隊出發

抽的。我女抽中!
|
Fishqqma 發表於 17-12-17 21:20
課程?
老師美化了!

可能因為有張証書不過我覺得幾值得架,個仔反半日學,比3舊水就可以放日假(我唔洗去)
Fishqqma
|
吉蒂0603 發表於 17-12-17 13:30
都幾無聊,排晒隊,米奇和一班一班的同學,企定定影一張,Q版yeah/V字手勢一張,因為package包了幾張有cove ...

流水作業式……
形容得好好
Fishqqma
|
Yanyanlaupaula 發表於 17-12-17 21:22
可能因為有張証書不過我覺得幾值得架,個仔反半日學,比3舊水就可以放日假(我唔洗去)
...

唔明白!
|
Fishqqma 發表於 17-12-17 21:50
唔明白!

學校唔洗家長跟埋去
Cc9~
|
如果有朋友喺入面做可唔可以叫佢帶我哋入去呢?
yokulami
|
Cc9~ 發表於 17-12-23 23:42
如果有朋友喺入面做可唔可以叫佢帶我哋入去呢?

影相係開門前影,所以應該唔得
baby7
|
小女上年都參加過迪士尼畢業典禮,的確幾把鬼,排隊入場,排位影相,大熱天時下等等等

不過個個都去,冇辦法唔去啦