女司機揸貨van, 揾到食嗎?

patpat234
|
未有固定客,諗住上台做住先
可以夠維到皮費之餘多三幾千蚊零用嗎?
無話可說
|
唔容易喎,要養車又入油,要跑數架! 我阿哥揸貨van
MiuMiuLi
|
patpat234 發表於 17-12-16 18:46
不論男女 , 冇客出 van 都難搵食 , 成本太高 ~
wcpcelia    發表於 17-12-16 21:04
VickiC
|
扣完成本3幾千落袋就滿足?做貨van要搬貨bor
小可愛11
|

我有朋友朝八晚十,星期六日都開工,未有固定客時一個月得萬二三蚊,依家有一兩個固定客先有兩萬。以上未減去皮費。
我愛Corina
|
小可愛11 發表於 17-12-16 19:08
我有朋友朝八晚十,星期六日都開工,未有固定客時一個月得萬二三蚊,依家有一兩個固定客先有兩萬。以上未 ...

揸的士會唔會好d
小可愛11
|
我愛Corina 發表於 17-12-16 19:21
揸的士會唔會好d

咁唔知呀。
lakgarden
|
有冇客源車寵物? 女性司機較細心,我覺得有得做
nichosin
|
我見有私集請van派淘仔萬八一個月,然後你又跑下散既,應該可以呀
Poyau
|

有客為先 不論男女
eeaa
|
女性搬重物可能有難度
DoReMi媽媽
|
貨van喎,唔駛搬貨嗎?女性會唔會有啲吃力?揸的士會唔會好啲?
c.vieri
|
有女仔朋友係楂貨車,都做左十幾年
JoanC
|
女仔揸貨 van 實無男嘅多生意,送貨要搬,見到係女司機,有得揀我會搵第二個。
sochui
|
c.vieri 發表於 17-12-16 21:53
有女仔朋友係楂貨車,都做左十幾年

師奶年齡和粗曠些比較冇幾出兒咁蝕底
patpat234
|
DoReMi媽媽 發表於 17-12-16 21:48
貨van喎,唔駛搬貨嗎?女性會唔會有啲吃力?揸的士會唔會好啲?

我平時call貨van司機都唔會幫我搬
如果要司機搬,落order時會講明,同埋係另外收附加費。
apple220
|
小可愛11 發表於 17-12-16 19:21
咁唔知呀。

當然會,不過要做落先熟路
patpat234
|
lakgarden 發表於 17-12-16 19:49
有冇客源車寵物? 女性司機較細心,我覺得有得做

都識有一班養寵物朋友喎
yk8ky
|
Gogo van
siuba
|
如果你要求咁低,淨係諗住夠維到皮費之餘多三幾千蚊零用,絕對冇問題,應該唔止呢個數。

我識幾個,減除開支,最懶果個都有9千/1萬蚊賺。