請問手機突然開唔到

NLa
|
點算
sochui
|
保養期內?
fwp
|
会吴会无电?
tkop
|
NLa 發表於 17-12-17 11:16
點算

咁你有沒有関机
connieyau923
|
咩牌子型號手機?
NLa
|
過左保養,自動關了機,開唔返,叉唔到電,sony 機
mabel7705
|
NLa 發表於 17-12-17 12:32
過保養我就唔會拎番去原廠整早前我部機唔知咩事完全差唔到電,上bk去有jm介紹响先達嘅店check,好好呀,幫我用佢部儀器差,話無事,舊電check埋都無事...怕我擔心再開機差咗幾個字都無事,電量有增長,响人地舖頭搞搞陣咗半個鐘,我都唔好意思問幾錢,佢話佢地check機係唔會收錢,就比番部機我找拎走
NLa
|
Thx.可否pm我舖頭名和位置?
MM2005
|
mabel7705 發表於 17-12-17 14:00
過保養我就唔會拎番去原廠整早前我部機唔知咩事完全差唔到電,上bk去有jm介紹响先達嘅店check,好好呀,幫 ...

去驗又無事,是否你家條線壞?
我部三星,開機唔用好正常就自動熄燈 但好多時按制唔著燈,唔知咩事?
可否pm我舖頭名和位置?
唔該晒!
Phyonafung
|
mabel7705 發表於 17-12-17 14:00
過保養我就唔會拎番去原廠整早前我部機唔知咩事完全差唔到電,上bk去有jm介紹响先達嘅店check,好好呀,幫 ...
可否告知我鋪頭名稱?
大力大力
|

試一下換充電器及充電線,充佢一晚~

死手機不是錢最大問題,資料及重裝才頭痛~
mabel7705
|
MM2005 發表於 17-12-17 14:41
去驗又無事,是否你家條線壞?
我部三星,開機唔用好正常就自動熄燈 但好多時按制唔著燈,唔知咩事?
可否 ...
已用咗3條線,其中2條係原廠嘅都唔得先攞去check,點會話用緊個條唔ok就即去整呢?
mabel7705
|
Phyonafung 發表於 17-12-17 14:47
可否告知我鋪頭名稱?
只記得係1樓嘅,叫億x,近住部汽水機的
Phyonafung
|
mabel7705 發表於 17-12-17 20:14
只記得係1樓嘅,叫億x,近住部汽水機的
謝謝!
Poyau
|

可能要換電
蘑菇
|
NLa 發表於 17-12-17 11:16
點算

試吓拆舊電出嚟,磨擦吓再放番入去,睇吓開唔開到機。
gasbenny
|
燒左底板
sharon26788
|
係咪係室外太涷?
NLa
|
叉了成晚着了燈又熄返,但都係開唔到。我都諗可能要換電,也有可能如jm說換底版。係內置電,我唔識拆出来。我都唔知係咪因天氣。
winifredwin
|
個人經驗係燒左底板