識唔識人點都唔可以儲錢,一定要買野保值或洗左佢

Timelessyan111
|
會唔會有人天生係唔可以有錢剩,一有多餘錢就會有唔同原因破財。

只可以買野保值,依種命可以點化解呢?
magcat
|
冇得化解, 我99係呢類人, 幾十歲都係月月清, 仙都5仙下
|
Timelessyan111 發表於 17-12-17 17:30
會唔會有人天生係唔可以有錢剩,一有多餘錢就會有唔同原因破財。

我同事月入七萬以上,單身,可以月月清
wcpcelia    發表於 17-12-19 16:16
channba31
|
我冇辦法 開支大 一個做野,養5人,開支大
Vinccy
|
我儲唔到錢有幾多用幾多
Timelessyan111
|
係咪可買野保值
andre_mama
|
Timelessyan111 發表於 17-12-17 17:30

有,我一有剩錢就想洗哂,唯有買股票或做定期嚟儲錢
lovelyBBmic
|
買保值嘅野,股票,金粒,一係就供下股票,銀行零存整付,我都係咁先有個錢淨,如果唔係一定買晒野
kattsang
|
屋企人但唔係c6,我開左個户口比佢,佢月入50k,每個月一出糧就擺收入既30%入去,由我幫佢儲。如果要用錢要經我,幫佢儲左幾年,成績都ok.

如果佢自己儲,月底一定洗晒。
youhello507
|
kattsang 發表於 17-12-17 19:01
屋企人但唔係c6,我開左個户口比佢,佢月入50k,每個月一出糧就擺收入既30%入去,由我幫佢儲。如果要用錢要 ...

可以碌卡啫
無話可說
|
以前男友,有錢身痕,獨仔
Wingwingm
|

我以前有錢就身痕買野

kiko_mami
|
我屋企人,一有錢淨就有事發生一鋪過冇晒
neversaynever
|
屋企某人冇$就搵老豆
kattsang
|
youhello507 發表於 17-12-17 19:02
可以碌卡啫

佢知卡數我唔會同佢找,錢係儲著我個名度
lovely_princess
|
相士話我係呢類人,佢要我買啲實物儲錢,例如買樓咁。但係我非常貧窮距離買樓簡直冇可能,我好難儲錢,但係又唔係買好多野,總之一儲到咁上下就總有原因洗咗佢,所以成日都冇錢。
irenelwl
|
我老公,月月清
elaine2057
|
lovely_princess 發表於 17-12-17 19:48
相士話我係呢類人,佢要我買啲實物儲錢,例如買樓咁。但係我非常貧窮距離買樓簡直冇可能,我好難儲錢,但係 ...

同你差唔多!我儲到錢亦識慳錢,但儲到甘上下就有事要洗晒!我自己都唔想!所以好心灰,見人地狂買狂旅行,我乜都無享受就要洗!
IloveJJ
|
Timelessyan111 發表於 17-12-17 18:23
係咪可買野保值

買樓囉!
wcpcelia    發表於 17-12-19 16:16
LittleRoxie
|

大把依種人
通常會用五行喜忌
叫他們買適合的實物儲錢