星期日檔案其中一句,插中個心喊爆

cherrie221
|
「仔女做左夾心人,做爸媽之間嘅傳聲筒」,我做左廿幾三十年啦,同阿媽關係仲越來越差,真係好攰好攰好辛苦做人真係好辛苦
杜小田
|
cherrie221 發表於 17-12-17 19:31
「仔女做左夾心人,做爸媽之間嘅傳聲筒」,我做左廿幾三十年啦,同阿媽關係仲越來越差,真係好攰好攰好辛苦 ...

離異夫妻既話題都係錢,錢,錢, 同埋你既前途?
cherrie221
|
杜小田 發表於 17-12-17 19:33
離異夫妻既話題都係錢,錢,錢, 同埋你既前途?

情願佢地離婚好過,就係又唔啱又唔離先慘
wcpcelia    發表於 17-12-18 15:38
YY1101
|
cherrie221 發表於 17-12-17 19:34
做仔女都冇辦法
盡量做啦

杜小田
|
cherrie221 發表於 17-12-17 19:34

噢, 未離就乜都可以嘈一餐, 明白你會好慘!
Poyau
|
「仔女做左夾心人,做爸媽之間嘅傳聲筒」,我做左廿幾三十年啦,同阿媽關係仲越來越差,真係好攰好攰好辛苦 ...

JlIl
|
班父母唔會覺得佢地將你做咗夾心人...
無記錯有咁講過
nanananana
|
我覺得訪問果個女仔話見到媽咪夜晚哭,果度有些酸
barbielun
|

我都係。以前細個父母日嘈夜嘈,亞媽日喊夜喊。到而家大咗,父母當對方仇人,不聞不問,就算同枱食飯都面左左,當對方透明。但係,唔離婚。

子女成為父母之間的磨心。亞媽憎亞爸,我地買個蛋糕俾亞爸,都會令亞媽大發脾氣,然後喊住離家出走,熄晒電話,要我地成晚周圍去搵佢。佢話我地偏幫亞爸,唔記得亞爸以前點衰,要我地同佢一樣永遠仇恨亞爸,咁我亞媽先至滿意。我想原諒放低過去,我亞媽就發狂,話我地反骨。我覺得好痛苦。

所以⋯⋯我其實好唔鍾意一家人食飯。見到佢地同枱,我就好唔開心
cherrie221
|
barbielun 發表於 17-12-18 11:56
我都係。以前細個父母日嘈夜嘈,亞媽日喊夜喊。到而家大咗,父母當對方仇人,不聞不問,就算同枱食飯都面 ...

係呀,一樣,同路人,可以pm做個朋友嗎
超級特務
|
barbielun 發表於 17-12-18 11:56
我都係。以前細個父母日嘈夜嘈,亞媽日喊夜喊。到而家大咗,父母當對方仇人,不聞不問,就算同枱食飯都面 ...
如果和平共處呢個基本都做唔到, 真係寧願俾錢佢地離咗婚算了。