有冇人都係飲酒解壓

varbery
|
我琴日聽同事講,佢老公成日都飲酒減壓先訓得著,所以久而久之佢身體差,又成日累。我同事又唔知點算好...
Charlotte_mom
|
靠酒訓只有越黎越依靠,要轉個方法呀,運動啦,對身體好d
Poyau
|
varbery 發表於 17-12-17 21:39
我琴日聽同事講,佢老公成日都飲酒減壓先訓得著,所以久而久之佢身體差,又成日累。我同事又唔知點算好... ...

試吓運動 飲酒多傷身
無話可說
|
我,不過唔會日日飲!成日飲住係病態酗酒,要睇醫生
ScarlettWong10
|
以前會,依家唔會,傷心,傷身
wcpcelia    發表於 17-12-18 15:59
gramy7299
|
我琴日聽同事講,佢老公成日都飲酒減壓先訓得著,所以久而久之佢身體差,又成日累。我同事又唔知點算好... ...
似係情緒問題喎,搵下專業人士好d
麟媽媽
|
我有個朋友有一排又係咁,因為家人有病,佢要飲烈酒先瞓得着,佢個人本身唔肥架,點知後尾check到有脂肪肝,係由酒精引致,所以真係好傷身㗎。
calvinchan277
|
減壓有好多種,, 我自己都會食煙,, 特別忙時就食得特別多.. 不過我都會教下做下運動 / 聽下歌仲好
quarrio
|
我覺得佢係飲得酒多,傷左身。減壓食下B雜咪算囉,飲咁多酒為咩啊
熊本小姐
|
減壓食下B雜有用架咩 -_- ?
iamiam
|

我,飲完舒服晒
paupaumin
|
我會瞓覺減壓
miffyumiffy
|
我訓唔著都會倒酒飲,飲完好快眼訓
shellokitty
|
有時飲完個人 high high地、wing wing 地,真係會成個人鬆左咁&開心架。
但有時飲極都無呢種感覺、亦瞓唔到!
quarrio
|
熊本小姐 發表於 17-12-23 11:06
減壓食下B雜有用架咩 -_- ?
都關事架麻, 缺少維B個人係會情緒化d, 易有壓力, 利申: 食開JAMIEXXX