突然有感:各位FTM有冇試過覺得自己好似孤兒

jackiemei
|
如題
melonfans
|
jackiemei 發表於 17-12-17 22:35
如題

坐月嗰時覺得好攰好辛苦,我b6個月仲飲夜奶,d辛苦法講畀人聽無人明,日日吾夠訓無精神動力做其他野。
草莓熊本熊
|

但慣咗就自我安慰:人大咗,唔會吓吓身邊有人圍住一齊
wcpcelia    發表於 17-12-18 16:14
wuwucancan
|
似單親多D
chowqv
|
有。需要我有好多姐妹。細個屋企連阿嫲有9個人,但我總覺得自己似孤兒。大個先至知,原來我有自閉症,所以,有呢種情感。
good_pig
|
如題

唔係ftm 咪仲辛苦
BIGPAT
|
melonfans 發表於 17-12-17 23:10
坐月嗰時覺得好攰好辛苦,我b6個月仲飲夜奶,d辛苦法講畀人聽無人明,日日吾夠訓無精神動力做其他野。
...

我女飲到兩歲幾
happybebebe
|
有咖,特別係外家無人能幫手
Supertalkative
|
剛剛生細仔時有!生左5日就要出街接放學

同個仔入院兩星期,每日係醫院渡過,只有呢d日子最困難,不過都已經過去!

cholewong29
|
有時成日都講bb話,培感孤單
spikenard
|
曾經有
天唔要我,娘家唔要我,男家只要bb我只是外人,結左婚無娘家的女人好孤獨
小詠    發表於 17-12-19 16:46
appledai
|
如果有工人是否好的?
Poyau
|
如題

jackiemei
|
appledai 發表於 17-12-18 09:42
如果有工人是否好的?

我自己嚟講,有工人係好好多;因為我有三個,最大今年k3;

jackiemei
|
Poyau 發表於 17-12-18 11:58

多謝
Poyau
|
jackiemei 發表於 17-12-19 10:37
多謝

有三個仔女陪 開心每一天
jackiemei
|
小朋友鼻涕、咳、痰冇間斷二個月;原本就好返,又因為我病有一晚冇起身幫小朋友come被,搞到原先已經好返9成嘅啊三,又加重病情。
我食咗藥,個人又要日、夜湊本來已經累;
我有媽咪但佢有佢要照顧嘅人。
突然就喊,病咗冇人理冇時間休息下
BrandonMa
|
jackiemei 發表於 17-12-19 10:52
小朋友鼻涕、咳、痰冇間斷二個月;原本就好返,又因為我病有一晚冇起身幫小朋友come被,搞到原先已經好返9 ...

辛苦你了,加油(emoji)(emoji)
siufat520
|
如題

頭2個月去適應呢種感覺 湊b湊到手痛 無任何人幫手 自己孤身作戰 試過突然係廚房喊 覺得好無助 之後叫自己堅強。依家總算捱過了
irismamabbkwok
|
siufat520 發表於 17-12-19 12:29
頭2個月去適應呢種感覺 湊b湊到手痛 無任何人幫手 自己孤身作戰 試過突然係廚房喊 覺得好無助 之後叫自己 ...
我都試過,深夜洗洗下奶樽忍唔住係廚房喊