自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主

仲覺得自己似單親生活。

有時候氣餒的時候,都不知道自己是為了什麼
BB你來咗啦?

伯爵府

回覆樓主

我2個女細時就忙到無晒自己時間,現在2個女大咗,自己有自己活動,覺得自己是孤獨老人

侯爵府

菇芝bebi 發表於 17-12-19 16:47
我2個女細時就忙到無晒自己時間,現在2個女大咗,自己有自己活動,覺得自己是孤獨老人
...

我都知呢d時間好寶貴,但日日夜夜、再加上病,食咗藥個人個腦行得好慢脾氣好躁,好想好好瞓下,但又唔許可;食咗藥去瞓都提醒自己唔好咁死瞓.....就好冇助好似孤兒

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

似單親

侯爵府

菇芝bebi 發表於 17-12-19 16:47
...

X2

伯爵府

jackiemei 發表於 17-12-19 17:05
我都知呢d時間好寶貴,但日日夜夜、再加上病,食咗藥個人個腦行得好慢脾氣好躁,好想好好瞓下,但又唔許可 ...

我都試過病,仲要被c6叫我起床煮飯,慘過做賓妹

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

冇。不過有時覺得自己連工人都不如。

公爵府

回覆樓主:

我爸爸剛走後的一年內, 細女出世無耐, 好多野適應, 大女又好妒忌,湊到喊! 想找人傾訴, 發現那人已走, 無人可傾, 好空虛。

那時似機械人白天湊女, 晚上靜下時, 似被黑夜吞噬

侯爵府

回覆樓主:

我細仔食夜奶食到六個月,我當時無返工,呻下話好攰好辛苦。我c6當時比我反應係,你都吾駛返工,有幾辛苦?我覺得男人覺得ftm係吾會辛苦,做所有野都係應份。之後我返工,我分配返好多湊仔的工作比佢,佢做完之後就知我辛苦。所以我吾會再做ftm,因為無人會欣賞你果種付出。

伯爵府

回覆樓主:

有朋友就唔覺得
反而當係單親
去邊做乜都係得我同小朋友

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

irismamabbkwok 發表於 17-12-19 12:36
我都試過,深夜洗洗下奶樽忍唔住係廚房喊

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

spikenard 發表於 17-12-18 09:31
曾經有
天唔要我,娘家唔要我,男家只要bb我只是外人,結左婚無娘家的女人好孤獨
...

結左婚無娘家的女人好孤獨
×2

無論係FTM定WM,冇娘家真係乜嘢都要自己一個頂

大宅

siufat520 發表於 17-12-19 12:29
頭2個月去適應呢種感覺 湊b湊到手痛 無任何人幫手 自己孤身作戰 試過突然係廚房喊 覺得好無助 之後叫自己 ...

我都試過,就算而家都會,有時湊湊下b會突然覺得自己好慘,好辛苦,眼淚不自覺咁流哂落黎,有時會諗點解要生佢地出黎搞到自己咁慘,又困身,又要勞氣,大部份時間我都係1湊2,原本第一胎都仲handle到,但生第2胎後我大果個變得好難湊又好激心,好多時我都湊到我好辛苦好想喊,而家唯有寄望佢地大個會好湊d,我可以輕鬆d

大宅

emeraldlam 發表於 17-12-19 19:12
我爸爸剛走後的一年內, 細女出世無耐, 好多野適應, 大女又好妒忌,湊到喊! 想找人傾訴, 發現那人已走, 無人 ...

我生第1胎後都有你呢種感覺,晚上被黑夜吞噬,我果時應該係有d產後抑鬱,果種感覺係好辛苦,又冇人明白

公爵府

dollybaby 發表於 17-12-23 23:27
我生第1胎後都有你呢種感覺,晚上被黑夜吞噬,我果時應該係有d產後抑鬱,果種感覺係好辛苦,又冇人明白
...

似無人明白, 老公的安慰公式。
最後, 吞噬的感覺太强烈, 我主動自己揾社工傾。 因我知如再吾撥正自己的情緒, 好易變成真抑鬱。

大宅

回覆樓主

有,生完過左外國,無朋友無親戚,老公個個月出trip,得半個月係屋企,香港已經無娘家,好孤獨

子爵府

BK Milk勳章

結左婚無娘家的女人好孤獨 X3

娘家、男家無人幫手唔緊要,唔好咁多野講。
不過做孤兒都好過娘家、男家插手,最辛苦時期剛剛捱過了

首頁

尾頁

跳至