自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

veronicav 發表於 17-12-18 12:00
淘寶,有時急要GE會係藍田買

我想係淘寶買燈,有介紹嗎?

大宅

BK Milk勳章

iammisslee 發表於 17-12-18 12:20
我想係淘寶買燈,有介紹嗎?

我自己個部唔係淘寶買,但都可以比link你,佢呢間店啲gel都好好用
https://item.m.jd.com/product/10896110566.html?&utm_source=iosapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

veronicav 發表於 17-12-18 12:12
開頭整就係痴下貼紙,金線呀,閃石呀咁
在我黎講我本身畫公仔好樣衰,所以我唔識畫花,咁就係咁睇youtube ...

即去睇先

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

veronicav 發表於 17-12-18 12:34
我自己個部唔係淘寶買,但都可以比link你,佢呢間店啲gel都好好用
https://item.m.jd.com/product/1089611 ...

你這部幾多w 呢?

大宅

BK Milk勳章

cindy618 發表於 17-12-18 12:52
你這部幾多w 呢?

24炸,佢有高w啲

瑪瑙宮

veronicav 發表於 17-12-18 12:55
24炸,佢有高w啲

咁一般照幾耐呢?

大宅

BK Milk勳章

cindy618 發表於 17-12-18 13:08
咁一般照幾耐呢?

1分鐘到,如果係底gel或者畫花我會照30秒

瑪瑙宮

veronicav 發表於 17-12-18 13:09

咁好快喎

瑪瑙宮

淘寶見有唔同嘅膠,你搽邊款多?

瑪瑙宮

仲想請教,你點拆甲?

大宅

BK Milk勳章

cindy618 發表於 17-12-18 13:12
咁好快喎

係呀,所以我已經好夠用

大宅

BK Milk勳章

淘寶見有唔同嘅膠,你搽邊款多?

咩都有查架,但我最鐘意都係貓眼

大宅

BK Milk勳章

仲想請教,你點拆甲?

有2個方法
一係磨走面gel,再fu卸甲水,之後用死皮推推佢出黎
一係用電磨慢慢咁磨到得番少少gel

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

iammisslee 發表於 17-12-17 22:48
有無jm自己gel甲架?有啲問題想問下您哋,我想自己整甲,想整hard gel,想問下啲底油係香港邊度可以買到, ...

hard gel要用打磨機磨好麻煩…好易磨傷指甲soft gel你加多幾層clear或延長膠都夠硬,起硬用卸甲水都可以卸到甲,我係水甲黎…唔gel超易斷!我都係自己做…,好怕出面傳染到灰甲

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

veronicav 發表於 17-12-18 13:17

我唔知點解好多時都會甩石…關唔關濕水多呢!反而痴水貼又唔會甩

公爵府

2018復活節勳章

veronicav 發表於 17-12-18 11:54
我初頭都整得好樣衰,但係我係咁睇教學, 係咁搵假甲錬
依家成功左

即係咩款?

伯爵府

Minor 發表於 17-12-18 13:18
hard gel要用打磨機磨好麻煩…好易磨傷指甲soft gel你加多幾層clear或延長膠都夠硬,起硬用卸甲水都可以卸 ...
想請教你包邊手得....我每次GEL完一星期必定崩邊,唔可以好似你咁留咁長邊邊都完好無缺

大宅

BK Milk勳章

Minor 發表於 17-12-18 13:20
我唔知點解好多時都會甩石…關唔關濕水多呢!反而痴水貼又唔會甩

應該唔關事,我都成日濕水架,但我會用延長gel圍一圍粒石,我覺得咁會無咁易甩

公爵府

2018復活節勳章

Minor 發表於 17-12-18 13:20

唔關事,始終貼山會凸起,水貼平面d,相對無咁易勾到野,或者試下top gel油多兩層,厚d會實淨d

首頁
12345...8

尾頁

跳至