小強可以點消滅?

澳門媽媽
|
窗已經裝左紗網,但發現家有小強,我已經用漂白水拖地,又倒漂白水入渠,又用漂白水抹門口,仲可以點防小強
開不了口
|
澳門媽媽 發表於 17-12-18 00:33
窗已經裝左紗網,但發現家有小強,我已經用漂白水拖地,又倒漂白水入渠,又用漂白水抹門口,仲可以點防小強 ...

上淘寶買支小強毒藥,過一排無架喇
ssppeert
|
冬天都仲有?
澳門媽媽
|
開不了口 發表於 17-12-18 00:39
上淘寶買支小強毒藥,過一排無架喇

點既樣?
澳門媽媽
|
ssppeert 發表於 17-12-18 00:42
冬天都仲有?

係,嗚
lovelywww
|
窗已經裝左紗網,但發現家有小強,我已經用漂白水拖地,又倒漂白水入渠,又用漂白水抹門口,仲可以點防小強 ...
買曱甴屋⋯如果發現多咗一定要搵滅蟲公司!我試過俾曱甴爬塊面⋯⋯第二日即刻搵滅蟲公司
BREADWING
|
淘寶滅蟑清,我之前隔一兩日就有一隻大強,次次嚇到我死死下,c6捉過唔少但係都繼續有,之後一用左就冇再見到曱甴
澳門媽媽
|
BREADWING 發表於 17-12-18 01:05
淘寶滅蟑清,我之前隔一兩日就有一隻大強,次次嚇到我死死下,c6捉過唔少但係都繼續有,之後一用左就冇再見 ...

係膏狀定係d曱甴屋?
澳門媽媽
|
lovelywww 發表於 17-12-18 00:52
買曱甴屋⋯如果發現多咗一定要搵滅蟲公司!我試過俾曱甴爬塊面⋯⋯第二日即刻搵滅蟲公司 ...

有用曱甴屋丫
BREADWING
|
澳門媽媽 發表於 17-12-18 01:06
係膏狀定係d曱甴屋?

係粉狀既,最好放係小朋友接觸唔到既地方,我放晒係廚房d窿窿隙隙地下到,因為廚房多食物
BREADWING
|
最勁既佢係將佢全家殺晒,食dd就已經死得
澳門媽媽
|
BREADWING 發表於 17-12-18 01:09
係粉狀既,最好放係小朋友接觸唔到既地方,我放晒係廚房d窿窿隙隙地下到,因為廚房多食物
...

好,試下先
cocopig
|
但你最好搵到他們來自何方
澳門媽媽
|
cocopig 發表於 17-12-18 01:28
但你最好搵到他們來自何方

因為係套房,低層,我搞左好耐都吾店
cherry媽咪
|

我用咗淘記膠餌,真係冇見佢哋成個幾月喇,之前用蟲蟻浄都冇咁勁

澳門媽媽
|
cherry媽咪 發表於 17-12-18 10:47
我用咗淘記一點絕,真係冇見佢哋成個幾月喇,之前用蟲蟻浄都冇咁勁
...

可以比條link我嗎?
cherry媽咪
|
澳門媽媽 發表於 17-12-18 10:48
可以比條link我嗎?

http://v.cvz5.com/h.GisY8Y
睇返係呢隻膠餌先啱,因為係老公淘的
Teletrend
|

你屋企有無好細既小朋友或寵物?

如無,可以用蟲蟻淨,好掂!
永安、華潤超市或家居用品店。

用紙摺一個兜,大約一張咭片大小,有小小邊,倒2至3格蟲蟻淨
katybbb
|
我用biokill,除左噴落度會死,噴喺屋可以預防
cholewong29
|
一點絕