琴日比人問去飲公價

good_pig
|
我話咪600/800 咁囉

對方就話咁少點比得出,佢話佢去lunch 話比1200 喎...

咁問我做乜呢...
BIGPAT
|
係羅 600乜都夠
elangel
|
good_pig 發表於 17-12-18 08:04

對方就話咁少點比得出,佢話佢去lunch 話比1200 喎...

朋友結咗婚未?係咪想chok 你,如請你飲會封幾多比佢?
milk323
|
尋日我朋友先問我。我話酒樓friend 的話比800啦,唔friend 就500。佢比左800
good_pig
|
elangel 發表於 17-12-18 08:08
朋友結咗婚未?係咪想chok 你,如請你飲會封幾多比佢?

又唔係wo,唔關事的

我話1200 夠一家4口食好好啦
good_pig
|
BIGPAT 發表於 17-12-18 08:07
係羅 600乜都夠

食個乜嘢lunch 要1200呀
九暈畏
|
600至800夠晒啦。
Jnam
|
good_pig 發表於 17-12-18 08:26
食個乜嘢lunch 要1200呀

咁將d租場費用,排場臨記,有些酒店仲會送住宿餐飲,羊毛出自羊身上,自然要1200。平常食d咁嘅嘢要收1200?間酒店等執笠啦
good_pig
|
Jnam 發表於 17-12-18 08:44
咁將d租場費用,排場臨記,有些酒店仲會送住宿餐飲,羊毛出自羊身上,自然要1200。平常食d咁嘅嘢要收1200 ...

咁仲夾埋錢去honeymoon..

賓客比幾錢唔係問題,咁唔好問我公價比幾多
我又唔知佢同主人家有幾 frd..
我話同事比公價架
做個靚太
|
我會睇下係咩人~如果一般朋友(熟又唔算,但都叫有兩句傾),咁就1000,其餘普通的,都係800~好熟戈啲就一定多啲啦~
good_pig
|
做個靚太 發表於 17-12-18 08:59
我會睇下係咩人~如果一般朋友(熟又唔算,但都叫有兩句傾),咁就1000,其餘普通的,都係800~好熟戈啲就一 ...

所以咪話佢問而家公價係乜咪多鬼餘....

講完又話人比得少
做個靚太
|
good_pig 發表於 17-12-18 09:05
所以咪話佢問而家公價係乜咪多鬼餘....

講完又話人比得少

係囉~佢話得少,即係已心中有數啦~仲要問~
catjeffcat
|
睇係下有幾 FD 同埋係酒樓定酒店先再決定比
幾多..... $500/600 - 過千不定.....
TMC3012
|
人人標準唔同囉, 我都係6/800, 再熟當然多啲
親戚到而家都係1千蚊3位(大人), 唔通話佢比得少, 我都叫阿媽唔駛封咁多, 有錢咪比多啲, 無錢咪少啲
3b
|
聽聞有人會在麥當當擺酒, 大家會睇交情照常做人情, 還是會減幾佰?
小金名
|
日經問題
小金名
|
3b 發表於 17-12-18 09:11
聽聞有人會在麥當當擺酒, 大家會睇交情照常做人情, 還是會減幾佰?

梗係交情啦,好朋友淨簽紙都比$2000。真心當人好朋友就唔會覺得唔抵。
金三珣
|

兜個圈話你知佢有錢囉,我都有呢啲朋友
amypo
|
好努實講如果唔係好有錢嘅人未唔駛去飲,其實有咩公唔公價,唔通下下都要比多就係好,如果係要用人情黎擺酒嘅就唔好擺,人情係講心
zhouzhouBB
|

到你答 1000/1500佢又會話點解要俾咁多, 所以我唔明點解d人咁鍾意問完又質返你