自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

櫻花bb 發表於 17-12-18 16:11
日本有好多地方,就算一年去幾次,每次去幾日,十年都未去晒所有地方啦!點會悶,除非你朋友次次去同一度:h ...

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

我都想成日可以去日本。野食好好味

珍珠宮

Poyau 發表於 17-12-18 16:11
最奇有啲次次都係去同一地點
r只係去京都, 但京都都有唔同地方可以去, 有幾奇呀? 同一個點京都, 又每一次只去某一度, 都可以係好鐘意去架啫

伯爵府

好媽媽勳章

我2017去了4次,2018暫時安排左1月同3月兩次

男爵府

我都一年去3次日本, 通常聖誕一家4口去滑雪, 暑假同媽媽的去大阪shopping, 復活節一家4口去其他地方如東京

子爵府

日本咁大...一年去幾時有咩問題? 唔同時間同一地方都有唔同景睇.....

就算長洲咁細,香港人咪又一年去幾次 人地鍾意咪得~理得人咁多~

子爵府

Poyau 發表於 17-12-18 16:11
最奇有啲次次都係去同一地點
有幾奇?地方大去同一個地點都睇唔晒....

大宅

luckybaby2011 發表於 17-12-18 16:25
銅鑼灣都成日行啦

你呢句好正

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

日本咁多地方 ,要玩都有排玩啦, 一年去幾次有幾出奇
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

子爵府

回覆樓主

去日本係唔會厭
去浸下溫泉、食下嘢已經好滿足

伯爵府

回覆樓主

大把人係咁
水紙又低

子爵府

回覆樓主

人地已經唔係觀光景界

等於入長洲行下咁

伯爵府

唔係人人都可以放咁長假,而短假黎講,日本得確係一個好地方

子爵府

mandy952 發表於 17-12-18 16:18
淨係覺得會增加碳排放

我曾經都有諗呢個問題 自從有廉航 今年都去左兩次日本 越來越多人去幾次 都幾係野

翡翠宮

回覆樓主:

好多人習慣咗唔願意改變,去第度好難適應,等如叫蘋果粉絲轉手機牌子一樣難 !

我近幾年次次都係去深圳旅行,1個月1次,多過樓主朋友 ,仲有我未去過日本。

琥珀宮

lyh80115 發表於 17-12-18 17:36
好多人習慣咗唔願意改變,去第度好難適應,等如叫蘋果粉絲轉手機牌子一樣難 !

我近幾年次次都係去深圳旅 ...

深圳商場行得好舒服,地方大,食野選擇又多,早兩日返去用支付寶比錢又減十幾元,幾過癮,日本我都未去過

翡翠宮

mandy952 發表於 17-12-18 17:59
深圳商場行得好舒服,地方大,食野選擇又多,早兩日返去用支付寶比錢又減十幾元,幾過癮,日本我都未去過
...

内地真係好多新奇嘢!

阿女大啲都會同佢去日本行下,亦會去其他國家及大陸,見識多啲好啲,正如我每次買新手機我都會轉牌子。

子爵府

回覆樓主:

我都係一年幾轉
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

去極都唔會厭

珍珠宮

回覆樓主

個人選擇,俾我唔會,但又唔覺得有問題

首頁

尾頁

跳至