自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主

其實各人有各人有喜好姐
近年我每年都去一至兩次
今年去左3次
2月北海道睇雪
4月東京睇櫻花
7月再去東京shopping
完全唔悶 每次都好enjoy

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

未生女前,我每年都會去日本hea下,食下嘢,shopping,夾下公仔……係好無聊但又好舒服好開心。

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我今年都去咗三次日本過年去福岡六日,六月去北海道十四日,十一月獨自京都追楓七日,京都已經去咗三次,但仍有好多地方未去日本乾淨,洗費唔算貴,交通方便,仲有日本對文物保護得好好,奈良東大寺千幾年歷史,一樣保存得好好,相反大陸就
I 大蚊豬   

子爵府

地方乾淨真係無得輸,風景靚,交通方便,又好多新奇產品。機程唔算耐,方便。
年年春秋二祭都會去。

伯爵府

fionlei88 發表於 17-12-18 22:56
我今年都去咗三次日本過年去福岡六日,六月去北海道十四日,十一月獨自京都追楓七日,京都已經去咗三次,但 ...

同意

亞洲黎講,日韓最吸引

其次就泰國,台北

總之有得去就已經好開心

子爵府

amychan784 發表於 17-12-18 16:03
日本的確乾淨 , 交通好 , 多好野食 , 服務好

但每年去幾次 , 真係唔會厭 , 又唔試下去其他地方 ...

我呢幾年都係年年去3,4次
紅葉櫻花shopping食野
好開心架
同埋去得多就會開始去啲少人去既地方發掘下

當然間中都會去下歐美中和番既

男爵府

回覆樓主

我每年去十次,連續去了幾年,真係唔會厭喎!

去曬47都道府縣,咪又再深入啲, 去一啲冇乜遊客去嘅地方!有時我去嘅地方,連我的日本朋友都未聼過的!

大宅

回覆樓主:

日本真係唔會厭,
食野又啱食,買衫又啱唔使捱代購,護膚品化妝品又可以喪買,最重要係浸溫泉,真係定時返去做保健咁

子爵府

豬米米 發表於 17-12-19 01:04
日本真係唔會厭,
食野又啱食,買衫又啱唔使捱代購,護膚品化妝品又可以喪買,最重要係浸溫泉,真係定時返 ...
最重要係浸溫泉,真係定時返去做保健咁<---你依句真呀~
見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

子爵府

去過唔同國家,
只有日本不斷番撻
見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

去過十幾次日本,再去十幾次都無問題。

子爵府

回覆樓主

日本之大 我諗日本人自己都難去得哂啦
淨係街邊個公園都好玩過人嘅,一年去幾次有幾奇呢

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

但每年去幾次 , 真係唔會厭 , 又唔試下去其他地方 ...

咁.... 其實日本都好大嘅!自駕遊都可以去勁多次都唔會有重複嘅地方嘅!特別係較鄉郊嘅地方!

珍珠宮

我今年都4次啦,下轉都係日本

大宅

回覆樓主

我今年都去左3次喇,3次都去唔同既地方,野食又平又好味,所以一年去幾次唔出奇架

大宅

回覆樓主:

原來真係咁多人一年去日本多次而唔揀去其他地方, 我都認同日本人有禮貌, 地方乾淨, 食物啱口味, 係一個relax嘅好地方

不過可能我唔好浸溫泉, 對食物有要求不高,去旅行我鍾意有新鮮感, 喜歡去唔同國家感受佢哋嘅文化同建築, 又鍾意影相尤其是歐式建築, 所以日本我唔會經常去,通常兩三年去一次啦

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

這話題很好,迴響大,多回覆
一年問十次八次,真係有関注

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我呢幾年真係去多咗日本,一年2至3次。主要原因係歐洲多咗恐襲,好多地方治安差咗,所以唔敢去。日本食和買都好啱我地,所以自然就成日去。

首頁

尾頁

跳至