問路 : 卓爾居去迪士尼最快方法

hellohelloruby
|
唔該
mcdullyiu
|

紅日可以坐R33, 西鐵站開出平時我覺得坐地鐵啦, 反正你去坐E33都係要轉車。
haha0303
|
剛巧我都係一陣同一地點去喎
去大興總站搭66M或66X,係屯門轉車站轉33E,再係青嶼幹線收費站轉R8去迪士尼樂園

方法2:搭輕鐵去屯門巿中心搭33E,再係青嶼幹線收費站站R8去迪士尼樂園
wcpcelia    發表於 17-12-19 12:11
|
回覆 mcdullyiu 的帖子

咁請問地鐵/西鐵/E33會快D呢?
|
回覆 haha0303 的帖子

我都係晏D去呀
大約預幾耐車程?

唔該
mcdullyiu
|
回覆 hellohelloruby 的帖子

地鐵應該1小時, 好處, 唔會塞車, 壞處可能無位坐
巴士轉R8 其實有車可以好快, 等車可以好耐。
因為R8係20分鐘一班車, 同埋除非你坐輕鐵轉, 唔係行去巴士站都要幾個字。
落左車行入去亦比地鐵站遠少少。

|

OK, thanks!
咁我即係去荃灣轉茘景轉欣澳
somhine
|
hellohelloruby 發表於 17-12-19 11:13

OK, thanks!

你搭西鐵,應該係去南昌轉,南昌再去欣澳,咁咪唔駛落荃灣轉荔景轉欣澳
|
回覆 somhine 的帖子

好, 我未試過咁轉, 今次試下先, THANKS!
mcdullyiu
|
hellohelloruby 發表於 17-12-19 11:17

係, 應該係樓上咁講 , 你樓下就係西鐵站,坐去南昌轉
|

thanks!
somhine
|
hellohelloruby 發表於 17-12-19 11:17

唔駛客氣,因為你坐地鐵一定係要咁轉先方便,西鐵係落荃灣西,除非你搭66M出荃灣轉地鐵,咁搭車費應該會貴啲。而南昌係西鐵同東涌線交匯,正路係南昌轉車去欣澳嘅。
somhine
|
仲有,係蔡意橋坐輕鐵去屯門站啦,都會有折扣優惠,唔駛行
|

Good, 如果你唔提我, 我真係會行過去
somhine
|
hellohelloruby 發表於 17-12-19 11:33

Good, 如果你唔提我, 我真係會行過去

當然,行過去河田搭西鐵其實唔算好遠,但有折扣優惠緊係搭輕鐵過去啦,反正價錢一樣
hellohelloruby    發表於 17-12-19 12:08