閃銀底褸,好暖的嗎?

puppydon
|
有閃銀底的褸款係咪真係暖d?比起一般羽絨褸會唔會更暖?
Poyau
|
puppydon 發表於 17-12-19 11:43

有用但不一定比羽絨暖
小金名
|

咩BRAND先? 防唔防風? 閃銀底係咩物料?
羽絨褸唔買防風面都冇咩用
wcpcelia
|
我估...未必暖得過羽絨
avril19
|
c牌銀底羽絨好薄身,頂到5,6度,我買鬆身左,可以著厚衫都好舒服。反正其他羽絨買到size岩岩好,著埋長袖衫有啲緊,但厚身夠頂2度。睇隔籬post見到jm介紹3m有隻保暖物料好似幾正咁
puppydon
|
avril19 發表於 17-12-19 11:56
c牌銀底羽絨好薄身,頂到5,6度,我買鬆身左,可以著厚衫都好舒服。反正其他羽絨買到size岩岩好,著埋長袖 ...
3m<---啫係邊隻?
Sweetiess
|
應該係防濕,如落雨,雪……羽絨其他物料濕咗,就不能保暖
avril19
|
puppydon 發表於 17-12-19 12:04
3m

https://www.3m.com.tw/3M/zh_TW/thinsulate-tw/
小木偶媽咪
|
好暖,我去英國着羽絨都覺得凍,衣服裏仲要貼埋暖貼。相反去北海道溫度更低,我Columbia銀底褸勁暖,唔需要貼暖貼,夠晒暖。
puppydon
|
小木偶媽咪 發表於 17-12-19 14:22
好暖,我去英國着羽絨都覺得凍,衣服裏仲要貼埋暖貼。相反去北海道溫度更低,我Columbia銀底褸勁暖,唔需要 ...
銀底褸, 有無著埋羽絨內膽?2月同小朋友去日本滑雪, 諗緊要唔要買件, 但見童裝及女裝款式唔多選擇
由其係女裝款的顏色, 一係就好桃紅色
onlam2005
|
點解呀? 我都有件C牌銀底羽絨, 長身的.
唔覺得佢夠暖喎.
puppydon
|
C牌 , The Noxxx Face
邊個牌子會暖d呢又
jopig
|
onlam2005 發表於 17-12-19 14:39
點解呀? 我都有件C牌銀底羽絨, 長身的.
唔覺得佢夠暖喎.

外面果層係咪防風層?唔係防風都唔夠暖,同普通羽絨一樣
peonica
|
面褸最好係gortex 防風防水。
&#153219;面羽絨羊毛底衫好暖。

mrschocolate
|

我個件係Columbia熱能反射,即閃銀底羽絨,比同樣厚度的羽絨暖。所以無咁擁腫。
我個件仲可以配件防風防水的外套變成一件,去外國落雪地方都ok。

小小馬奇朵
|
早兩星期去日本得4度左右,可能入面著得少,件羽絨又唔係防風料,啲風係咁入,跟住買咗件C牌銀色內膽外套,著住個身真係唔覺凍
007~sa
|
其實平平地買hollister去負8度已經無問題反而呢堆牌子仲講緊0-4度
jamesbond007
|

錫紙原理,包住體温不外洩,好似焗豬扒飯個盒噤。
Chowying
|
007~sa 發表於 17-12-20 01:24
其實平平地買hollister去負8度已經無問題反而呢堆牌子仲講緊0-4度
...

見到你咁寫,即刻去望望,已經冇 哂 細size
pippo7389
|
007~sa 發表於 17-12-20 01:24
...

hollister可以去到零下 8度?