自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

pippo7389 發表於 17-12-20 02:40
hollister可以去到零下 8度?

我有hollister a&f各一件
Hollister本身平啲加上個gram係少啲,呢件我去咗韓國滑雪都無問題 已經著過幾次去-5-8度地方旅行
而A&F去東歐-12度

伯爵府

Chowying 發表於 17-12-20 02:08
見到你咁寫,即刻去望望,已經冇 哂 細size

我著hollister入面一件保暖logon日本底衫、一件jumper已經夠哂保暖
三年前特價$8xx超抵著,fashion brand又靚啲

伯爵府

007~sa 發表於 17-12-20 03:34
我有hollister a&f各一件
Hollister本身平啲加上個gram係少啲,呢件我去咗韓國滑雪都無問題 已經著過幾次 ...

嘩!你應該係唔怕凍嘅人 ... 零下12度如果要喺條街度行,我要著 Canada Goose ... North Face 我都唔夠! 不過我入面只係著一件薄長衫䄂,因為入到室內會好熱

伯爵府

pippo7389 發表於 17-12-20 03:39
嘩!你應該係唔怕凍嘅人 ... 零下12度如果要喺條街度行,我要著 Canada Goose ... North Face 我都唔夠! ...

我唔係唔怕凍既人所以屋企人朋友都轉咗買呢2個牌子算,我以前男友有件Columbia$3800左右 佢買完件hollister話無分別

其實初初係見到youtube美國人落雪著所以覺得應該可以試一下

伯爵府

007~sa 發表於 17-12-20 03:44
我唔係唔怕凍既人所以屋企人朋友都轉咗買呢2個牌子算,我以前男友有件Columbia$3800左右 佢買 ...

我喺美國,不過冇著過 hollister ... 落雪其實唔凍,通常零下10幾20度係落唔出雪㗎,因為太凍

子爵府

回覆 007~sa 的帖子

我本身都幾怕凍, 今日天氣我都著4件保暖內衣+ 毛線T+ u記超簿羽絨+ 防風夾綿大褸

男爵府

今季anf啲羽絨我都幾肯定-12度一定唔夠暖,前日去左專門店試過
Hollister一向啲quality 都比anf差⋯
最後買左件c牌短身羽絨,個防水防風面比較實在

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

puppydon 發表於 17-12-19 11:43
有閃銀底的褸款係咪真係暖d?比起一般羽絨褸會唔會更暖?
我女有件銀底, 買咗兩三年, D銀色粒粒開始甩出嚟

男爵府

畀面勳章

puppydon 發表於 17-12-19 11:43
有閃銀底的褸款係咪真係暖d?比起一般羽絨褸會唔會更暖?

我老公有件columbia銀底, 去北海道都夠暖 ,因為防風嘅, 我買左同牌嘅銀底底衫,都ok , 但太凍始終要著防風外套先夠。
老公嗰件喺東涌outlet買,平過喺sogo買好多

子爵府

puppydon 發表於 17-12-20 10:12

我本身都幾怕凍, 今日天氣我都著4件保暖內衣+ 毛線T+ u記超簿羽絨+ 防風夾綿大褸
4件保暖內衣 @_@ 夠唔夠貼身? 唔貼身著得多未必暖架 買一件貼身omni heat保暖內衣 都夠..

我都怕凍...
u記超簿羽絨 我著完都冇料到

子爵府

回覆 joanie731 的帖子

C牌 東涌outlet 家陣仲有無的?

子爵府

回覆 小金名 的帖子

哈哈....應該係....連埋外套, 著左4件...

伯爵府

puppydon 發表於 17-12-20 10:12

我件a&f只比u記超簿羽絨厚好少,但gram係三倍 所以真係不是鬥厚

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

我當年冬天去北海道, 都係買件C牌銀底, 嗰件係二合一, 即係有件防風外套+羽絨.

男爵府

puppydon 發表於 17-12-19 14:36
銀底褸, 有無著埋羽絨內膽?2月同小朋友去日本滑雪, 諗緊要唔要買件, 但見童裝及女裝款式唔多選擇
由其係女 ...
日本版C字銀底褸靚好多

男爵府

maylmm 發表於 17-12-20 10:57
我女有件銀底, 買咗兩三年, D銀色粒粒開始甩出嚟

我放洗衣機洗無事喎,記住唔可以拎去乾衣機或乾洗

子爵府

Anpanmanmami 發表於 17-12-20 12:36
日本版C字銀底褸靚好多
日本版, 香港專門店無賣?

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

綠荳媽媽 發表於 17-12-20 14:11
我放洗衣機洗無事喎,記住唔可以拎去乾衣機或乾洗
我入洗衣袋落機洗, 冇攞去乾洗喎

男爵府

畀面勳章

puppydon 發表於 17-12-20 11:15
回覆 joanie731 的帖子

C牌 東涌outlet 家陣仲有無的?

唔肯定, 7月嗰陣去過仲有嘅。

伯爵府

回覆樓主

c牌銀底,入面穿u記羽絨背心。
我好怕凍都頂得住。

首頁

尾頁

跳至