自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

cinda72. 發表於 17-12-19 15:01
d,e,f色一定有,不過銀碼加多個0

我有D色超閃 真係加多個0。但少少光都閃爆

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

咁平應該有d原因

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

同一粒13萬既比較,就會知道點解值$13000

禁止訪問

珍珠宮

Charitymami 發表於 17-12-19 15:55
I1 可能大花有裂, 同埋 cut 只有 fair
呢D係咪日本中古貨?

乜嘢係中古貨?

珍珠宮

凝聚態 發表於 17-12-19 16:07
我最近都買了粒完美1卡石,即Color D, IF (Internal Flawless), Excellent Cut, Excellent Polish, Excelle ...

一分錢 一分貨

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

bufferzone 發表於 17-12-19 03:08
乜嘢係中古貨?
二手
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

珍珠宮

Charitymami 發表於 17-12-19 16:13
二手

I see, 長知識了

男爵府

Charitymami 發表於 17-12-19 16:13
二手

裸石點睇係二手?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

伊芙蓮 發表於 17-12-19 14:56
$13000買到1.19卡應該算好平!

i1...好花?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

萬3蚊,粒石唔閃,貪大仲覺得似流嘢

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

lyf2409 發表於 17-12-19 03:28
裸石點睇係二手?
我估咋~
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

先唔理價錢,戴石就係要佢閃,唔閃的石戴來做咩?令可揀粒細但要識閃好過大而唔閃。

寶石宮

2023年兔年勳章

凝聚態 發表於 17-12-19 16:07
我最近都買了粒完美1卡石,即Color D, IF (Internal Flawless), Excellent Cut, Excellent Polish, Excelle ...

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

呢個價錢買50份左右.

珍珠宮

mongng 發表於 17-12-19 15:45
樓主唔好買呀,啱啱係fb 見到9800仲未賣出,你朋友係未想食中間價?

鑽石有得上網買⋯?
長知識

男爵府

lyf2409 發表於 17-12-19 15:13
點解?

粒石切割已經唔合格,加上會濛,唔好買

男爵府

cocofashion 發表於 17-12-19 16:55
粒石切割已經唔合格,加上會濛,唔好買

如果睇cert點睇濛唔濛?

男爵府

HoshiSora 發表於 17-12-19 16:51
鑽石有得上網買⋯?
長知識

fb大把鑽石谷,但有好多人買差石,之前有人被騙買了K colour l3石結婚用,喊得一句句

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

呢張唔係GIA 證書 評淨度郚要I1的話 。如果以GIA標準的話應該出唔到證。而且cut 工係決定粒石 閃唔閃 呢粒肯定唔閃 。

首頁

尾頁

跳至