自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

之前用Panasonic na56 我頭髮到心口,又超厚,每次大約吹15分鐘到全乾!(用咗2年幾,有少少(emoji)味)

上個月換咗dyson 真係超快乾!雖然剪短咗少少1-2吋左右!但連抹頭加吹都係10分鐘內全乾!(中風中熱度)

未用呢2部之前,都係用cheap牌子。吹頭至少30-45分鐘!仲要成身汗!又辣頭皮,又傷頭髮!

如果你頭髮唔算厚,Panasonic就夠用!頭髮厚直係推介dyson !

大宅

畀面勳章

回覆樓主

用緊dyson
好正

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

買就N99

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

牛牛bb 發表於 17-12-20 18:10
我都有毛燥, 但用完NA98都唔覺好大改善 , 係咪我唔識吹呢

咁你試吓去萬0或者屈人寺買支L'Oréal髮尾油,$100有找,響洗完頭抺乾濕髪後,吹髮之前揸少少響髪尾,咁會好好多!

子爵府

KUDOS 發表於 17-12-20 20:17
咁你試吓去萬0或者屈人寺買支L'Oréal髮尾油,$100有找,響洗完頭抺乾濕髪後,吹髮之前揸少少響髪尾,咁會 ...

好呀…等我試吓, 謝謝

子爵府

KUDOS 發表於 17-12-20 17:49
易開叉又有毛燥,梗係買NA98C啦,我用咗之後唔使再做焗油吖~

咁勁,其實呢個風筒幾錢?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

牛牛bb 發表於 17-12-20 18:10
我都有毛燥, 但用完NA98都唔覺好大改善 , 係咪我唔識吹呢

吹頭要由上吹向下才少毛躁,起初我會張頭髮撥向前吹~貞子咁,乾少少就撥回原位,由上向下吹,我是長髮的

子爵府

iki 發表於 17-12-20 21:19
吹頭要由上吹向下才少毛躁,起初我會張頭髮撥向前吹~貞子咁,乾少少就撥回原位,由上向下吹,我是長髮的
...

原來係咁,我下次試吓!
我係吹咗頭皮先再吹頭髮

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我淘了個pan記NA30,都係水離子風筒,watt數冇咁大,效果一樣好,用咗冇毛躁了。雙11價rmb299,自己換插蘇

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

hohoyy 發表於 17-12-20 20:59
咁勁,其實呢個風筒幾錢?

NA98C依家要$1880,我上年買時有折$16xx,以前用開Panasonic 2百幾蚊嘅風筒嚟講,真係幾貴,不過冇後悔;dyson就公價$3380。

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

用緊NA45,,吹完頭頂有光環,,覺得用得太遲!!
之前用188蚊風筒用左五六年

大宅

回覆樓主

用緊NA45覺得夠用,吹完d頭髮都幾順

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

其實我見na-65有埋扁咀頭可以吹直髮,好似幾岩我,但ne-98又無得造型,搞到心大心細

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

cchippp 發表於 17-12-20 10:59
用緊dyson,真係好大風! 用過返唔到轉頭,而家去旅行用親酒店啲風筒就覺得好慢好細風...
我中長髮,無kick ...

相信大部份家用風筒應該勁過酒店風筒。

大宅

回覆樓主

pan 記na98剛買左,吹完頭髮好順,又快乾。正呀。

水晶宮

classicalmozart 發表於 17-12-20 18:16
https://topick.hket.com/article/1967122/Dyson%20VS%20Panasonic%E3%80%80日本雜誌實測風筒性價比
...

綜合結果而言,Dyson Supersonic及Panasonic ionity EH-NE68都是表現較出色的風筒,並列第一位。但在價錢上的分野較大。
第1位 Dyson Supersonic
  • 價錢:D
  • 速乾度::A+
  • 用後頭髮亮麗順滑度:A+
  • 操作便利度:A
第1位 Panasonic ionity EH-NE68
  • 價錢:A
  • 速乾度:B
  • 用後頭髮亮麗順滑度:A
  • 操作便利度:A+
第3位 TESCOM ione TID925

TESCOM ione TID925 (相片來源:TESCOM官網)

• 價錢:A+
  • 速乾度:A
  • 用後頭髮亮麗順滑度:B
  • 操作便利度:C
第3位 KOIZUMI Monster KHD-W710

KOIZUMI Monster KHD-W710 (相片來源:KOIZUMI官網)

• 價錢:A
  • 速乾度:A
  • 用後頭髮亮麗順滑度:B
  • 操作便利度:B
第5位 Sharp IB-GX9K

Sharp IB-GX9K (相片來源:Sharp官網)

• 價錢:C
第5位 Panasonic EH-NA98

Panasonic EH-NA98 (相片來源:Panasonic官網)

• 價錢:C

男爵府

15週年勳章

iki 發表於 17-12-20 21:19
...
貞子咁 好有畫面感

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

用ing philips.
覺得好好用

首頁

尾頁

跳至