香港其實好多中港問题婚姻

superkingdom
|

我男家有男親戚,又係離婚,去到某個年纪又想再婚,就揾左個大6失婚有兒婦人,個女人要佢结婚,攞居留,之後申請埋佢國内個仔落黎,好境不常,個仔成十八歲,落到黎唔肯去做野,死蛇甘睡係屋企,最後同住難,後父同佢個仔打交,之後同女人離埋婚。甘又多左兩個港人,大家又各自再攞公屋。其實D男人,都唔明,有個居留證,就不负责任亂娶失婚婦人,之後搞到一鑊粥,社會問题一攞攞。
fongfonglover
|
係咪應該改一改標題係中港婚姻呢?
miffyumiffy
|
啲人成日鬧政府批大6人落黎, 又唔諗下幾多香港男人娶大6女人做老婆

大6女人可以申請晒全家上上下下黎香港,佢地啲另一半又再申請全家黎香港,幾恐怖
greenpea    發表於 17-12-20 15:26
wcpcelia    發表於 17-12-20 10:07
麻煩貓
|
我以為咩肢解案添
Poyau
|
superkingdom 發表於 17-12-19 21:54
我男家有男親戚,又係離婚,去到某個年纪又想再婚,就揾左個大6失婚有兒婦人,個女人要佢结婚,攞居留,之 ...

睇錯以為香港其實好多肢解案
Smallraindrop
|
個標題名令人不安
kayen
|
superkingdom 發表於 17-12-19 21:54
我男家有男親戚,又係離婚,去到某個年纪又想再婚,就揾左個大6失婚有兒婦人,個女人要佢结婚,攞居留,之 ...

係丫!好討厭,好似我老爺,幾廿歲同個细個我嘅b6女人結婚,好難頂
miniyan
|
港男都係貪大陸女人識煮飯
又年輕,吾會睇到十單中港婚姻,
可能有6單係失敗架
魔怪媽媽
|
Poyau 發表於 17-12-19 22:52
睇錯以為香港其實好多肢解案

我都睇錯
mickeyeva
|
我都以為好多肢解案,令人不安
umama
|
Poyau
|
魔怪媽媽 發表於 17-12-19 23:14
我都睇錯

cindy618
|
Smallraindrop 發表於 17-12-19 23:03
個標題名令人不安

係囉
健朗媽咪
|
mickeyeva 發表於 17-12-19 23:20
我都以為好多肢解案,令人不安

咁佢標題又無錯

香港都曾經發生唔少肢解案,好多都改編埋電影,翁靜晶套危險人物都有拍咗幾個案例

不過樓住講嗰d又唔係佢標題講嗰d囉
fishball_ball
|
你個肢解就係指落到黎香港又離婚,咁叫肢解呀?
chuiyeebird
|
Smallraindrop 發表於 17-12-19 23:03
個標題名令人不安

係極度不安
十分鐘
|
chuiyeebird 發表於 17-12-19 23:54
係極度不安

中港婚姻就中港婚姻,唔使濫用肢解
(Samantha)
|
仲以為你又講大埔燒臘肢解案
^—^
|
個標題好驚,我以為又肢解案
Janicefin
|
miffyumiffy 發表於 17-12-19 22:25
啲人成日鬧政府批大6人落黎, 又唔諗下幾多香港男人娶大6女人做老婆

大6女人可以申請晒全家上上下下黎香港 ...
冇政府的團聚政策,先緃容班男人上內地娶老婆。