自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

一係日日用牙線
又刷得乾淨
保留好處是
萬一大牙無得救做假牙
有隻智慧牙做牙橋

男爵府

15週年勳章

插話問一問 剝左智慧齒塊面係咪真係會細D

子爵府

wannabe118 發表於 17-12-19 23:14
痴線 佢等錢駛呀

X2
我剛mok 完,一隻好蛀平時唔痛
一隻打斜,牙肉包住,成日攝食物

大宅

我脫左3隻,一隻打橫生,一隻蛀左,一隻唔夠位出頂住左,重有一隻無事就無理佢,我覺得唔洗一次做哂4隻

男爵府

motllams 發表於 17-12-19 22:55
大前題係冇蛀,位置正常,冇痛,你地有冇聽過?

呢個牙醫可以blacklist

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我識人試過, 不過好多年了...當時牙醫仲無主動比病假佢的

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有,叫我剝兩隻,每隻一千,當時唔知點解無問原因,佢叫就剝

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

老婆試過~

佢一共睇咗2個牙醫

一個叫佢剝左,一個叫佢剝右,最後佢乜都冇做過咗,十幾年都冇事~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我4隻,分兩次剝晒,其實我係其中一隻蛀咗,攪到前面嗰隻都有少少蛀,醫生照完x-ray話我唔夠位生,今次唔剝將來都會蛀,遲早都要剝,早剝就唔怕整到前面嗰隻都蛀埋。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我右上果隻蛀到爆左剝左,隔左幾年到左上果隻蛀,蛀得唔深未覺痛,不過未約時間剝,下面2隻未生晒出黎唔搞佢住,正位全部夠位生
感激遇上你~

珊瑚宮

2024年龍年勳章

mizrbeay 發表於 17-12-19 23:01
剛剛剝左兩隻,我都係生晒4隻智慧齒,而我只係右下發炎,醫生就建議我剝右邊上下兩隻,佢話通常係剝一對

...

我同你一樣,又係右下會發炎,下個月去剝右邊上下兩隻,隔半年再剝埋左邊,因為都係出唔晒好易藏食物

侯爵府

我在某地讀大學,當地政府規定外來學生ㄧ定要買醫療保險。而且包牙科的。我在畢業前用醫保免費拔了四隻。

大宅

回覆樓主

多謝各位幫忙解答,因為我未聽過呢些情況去剝,因公司有醫療保險所以可以考慮

子爵府

回覆樓主

請問開刀脫一隻智慧齒要幾耐時間?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我都剝哂,打橫生

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

我上面兩隻正常唔夠位出,下面兩隻齊齊橫生更加唔夠位出唔到,一次剝曬4隻唔洗再發炎

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主

有,不過叫我分2次剝,每次2隻。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我生得三隻,一次過剝晒,因為冇位,全部打横生,下面果隻向內頂住d牙,搞到我不斷流牙血同頭痛,牙醫幫我照完x光話一定要剝,因為會頂到下面排牙歪晒,咁要麻醉不如一次過剝埋上面兩隻,因為難擦易蛀牙,到時再剝又要麻醉,倒不如一次過。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

我出咗兩隻,雖然未至於生得好衰,但就一定唔可以叫好,食親嘢就feel到殘渣攝在牙齒與口腔之間,飲水和牙籤都整唔到出嚟,好煩。我睇牙問醫生剝咗好唔好,佢話隨我,主要現在冇蛀,但小心保持牙齒清潔,否則蛀是遲早問題,咁我就決定剝咗佢。

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

MrsFung 發表於 17-12-20 21:00
請問開刀脫一隻智慧齒要幾耐時間?

由打麻醉針開始,等藥力發作至剝完,10分左右,我諗視乎生成點。我上面嗰隻剝完冇乜痛,下面嗰隻唔自在咗一星期。

首頁

尾頁

跳至